Játékossors: nem léphetett feljebb a korábbi NB I-es légiós

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.17. 10:17
Távozott a labdarúgó NB III-ba feljutott Kecskeméti TE-től a nigériai Eugene Salami és a Bács-Kiskun megyei I. osztályú bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC együtteséhez igazolt.

A korábban itthon az NB I-ben a DVSC-ben és Kecskeméten is futballozó, illetve a cseh élvonalbeli Teplicében szereplő Eugene Salami az utóbbi két szezonban ismét a Kecskemétben futballozott, amelynek színeiben 59 tétmeccsen 69 gólt szerzett.

A Kecskeméti TE azonban a nyáron feljutott a Bács-Kiskun megyei I. osztályú bajnokságból az NB III-ba, a szabályok értelmében pedig Salami – magyar állampolgárság hiányában – nem játszhat a harmadosztályban, így távozott a klubtól.

A kecskemétiek honlapja rámutatott, hogy a 29 éves nigériai támadó nem volt egyszerű helyzetben, hiszen az NB I és a megyei bajnokság mellett így csak egy külföldi szerződés jöhetett volna szóba számára, hiszen az NB II-ben az NB III-hoz hasonlóan szigorú megkötések vonatkoznak a nem magyar állampolgárokra, az állampolgársági vizsgáig vezető út pedig esetében még hónapokba telhet.

Eugene Salami végül csapattársa, Hajnal Gábor közvetítésével a Bács-Kiskun megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi LC-hez került, hiszen a megye I-es bajnokságban 2016-os érkezése óta megfelelt a „futballmagyar” követelményeknek, melyek kevésbé szigorúak, mint a magasabb osztályokban.

Salami már be is mutatkozott új csapatának színeiben, egy bajnokin és két kupameccsen szerepelt, gólt nem szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik