NB I: távozik az MTK védője, marad a KTE kapusa

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.18. 11:28
Vadnai Dániel (középen) távozik az MTK-tól (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK Budapest a Mezőkövesd Zsóry FC elleni idegenbeli, idényzáró bajnoki után tudatta, hogy távozik a csapattól a 36 éves védő, Vadnai Dániel, akinek lejáró szerződését nem hosszabbítják meg, eközben a Kecskemét a honlapján arról számolt be, hogy a kapus Kersák Roland új szerződést írt alá.

Vadnai Dániel az MTK-nál nevelkedett és mutatkozott be az NB I-ben, s bár 2013-tól másfél évig a Debrecent, 2017 és 2023 között pedig a Mezőkövesdet is erősítette, mindig visszatért a fővárosi kék-fehérekhez.

Az MTK színeiben minden sorozatot figyelembe véve 219 meccsen hat gólig és 17 gólpasszig jutó védőnek a klub nem hosszabbítja meg 2024. június 30-ig érvényes szerződését, így a Mezőkövesd ellen játszotta utolsó mérkőzését a csapatban.

A Kecskeméti TE a honlapján tudatta, hogy új szerződést írt alá a csapat 26 éves kapusa, Kersák Roland, aki még a harmadosztályból való feljutás után, elsők között igazolt a gárdához. Kersák ugyan nem számít első számú kapusnak, de már 12 alkalommal védhette az együttes kapuját.

„Az NB II-ben érkeztem még meg, de azóta már itt vagyunk az NB I-ben, ahol valóra vált az álmom, amikor Debrecenben védhettem. Akkor azt mondtam, hogy szeretném, ha lenne ennek folytatása KTE-mezben, szerencsére ezt a vezetőség is így gondolta, megvan a bizalom Szabó István irányából is, ez nagy öröm számomra. Bízom benne, hogy a következő idényben is jó versenyhelyzetet tudok teremteni Varga Bencének, szeretném a dolgát jó értelemben megnehezíteni. Az pedig mindig nagy öröm, ha egy NB I-es klubnál bíznak az emberben. Pozitívan állok az előttünk álló időszakhoz, reménykedem benne, hogy inkább előbb, mint később újra a kapuban állhatok, hiszen az első mérkőzés meghozta az étvágyamat. Ez a szerződés pedig még több motivációt ad majd a nagyon nehéz nyári alapozáshoz is, hiszen Trepák Attila sosem kímél minket” – mondta Kersák Roland.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik