Bartosz Grzelak: Nem szeretném kritizálni a játékvezetőt a piros lap miatt, de…

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.02.24. 21:15
Csongvai Áron kiállítása nagyban befolyásolta a végeredményt – vélik a vezetőedzők (Fotó: Török Attila)
A DVTK 4–0-s győzelmet aratott a Fehérvár ellen a labdarúgó NB I 22. fordulójában. Abban mindkét vezetőedző egyetért, hogy a mérkőzés kimenetelét nagyban befolyásolta Csongvai Áron kiállítása.

Vladimir Radenkovics, akit tíz napja neveztek ki a DVTK vezetőedzőjének, a következőket mondta. 

„Az első tíz percben önbizalom nélkül játszottunk, ami nem meglepő, hiszen nagy változások történtek, és egy új kezdetkor az ilyen előfordul. A védekezés nagyjából rendben volt, viszont lassan játszottunk, de azt beszéltük, hogy ha nincs nálunk a labda, akkor sem kell pánikolni. A piros lap nyilván jócskán befolyásolta ezt a mérkőzést, utána szépen lehoztuk a találkozót. A 4–0-s sikerhez azonban a jó felkészülés is hozzájárult, és majdnem elégedett lehetek a ma látottakkal. A kiállítástól kezdve ez egy sakkjátszma volt, okosan kellett játszani és mi így is tettünk.”

Elmondta, hogy az elmúlt héten azokon a dolgokon igyekeztek javítani, ami probléma volt a korábbi meccseken: labdabirtoklás esetén rengetegszer veszített a DVTK labdát és ebből sok kontrát vezettek az ellenfelek. Az eredmény azt mutatja, ezt a problémát sikerült megoldani. Illetve nemcsak arra koncentráltak a támadásbefejezéseknél, hogy kik érkeznek a tizenhatoson belülre, hanem hogy annak előterében kik hová helyezkednek, és hogyan áll fel a védelem, hogy egy esetleges labdavesztéskor megállítsák a kontrát.  

Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője így értékelt.

„A mérkőzés utáni első érzésem, hogy szívesen újrajátszanám ezt a találkozót tizenegy a tizenegy ellen. Emberhátrány nélkül jó esélyünk lett volna egy más kimenetelű eredményre. Nem szeretném kritizálni a játékvezetőt a piros lap miatt, de a kiállításig jól teljesítettünk, érdekes lett volna látni, hogyan folytattuk volna. A játékosaim pozitív hozzáállással érkeztek az öltözőbe, vissza akartak jönni a meccsbe, s a második félidőben mindent megtettünk ezért. Rossz volt látni a második gólt, amely után elúszott a mérkőzés, jött a harmadik és a negyedik is. Menni akartunk előre, üldöztük a gólt, nem arra koncentráltunk, hogy ha veszítünk, akkor milyen arányban fogunk veszíteni.” 

A DVTK harmadik és negyedik gólját történetesen az a Szabó Levente szerezte, aki a Fehérvártól érkezett kölcsönbe a miskolciakhoz, s ez volt az első meccse új csapatában. Ezzel kapcsolatban Grzelak az NSO Tv érdeklődésére elmondta, nem gondolkozott azon, hogy az utolsó két gólt a volt játékosa lőtte.

„Amit ezzel kapcsolatban el tudok mondani, hogy nekem jó kapcsolatom volt Levivel, megéltünk együtt rossz és jó időszakokat is. Remek ember, sok sikert kívánok neki a folytatásra.”

NB I
22. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Fehérvár FC 4–0 (Gergényi 18. – öngól, Franchu 70., Szabó Levente 87. – 11-esből, 89.)
Diósgyőr, DVTK Stadion, 5164 néző. V: Pintér Cs.
Kiállítva: Csongvai (17.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik