NB I: magángép jön a válogatott kerettagért – Törökországba szerződik

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2023.08.24. 14:47
null
Mocsi Attila Törökországba tart (Fotó: Koncz Márton)<br />
A Nemzeti Sport értesülései szerint Törökországba szerződik a ZTE válogatott kerettag védője, Mocsi Attila, aki csütörtökön a Rizespor magángépével utazik leendő klubjához, ugyanis a vezetők azt szeretnék, hogy a védő szombaton akár már pályára is tudjon lépni a Trabzonspor elleni bajnokin.

 

A Nemzeti Sport értesülései szerint a török élvonalbeli Rizespor a héten ajánlatot tett a Zalaegerszeg 23 éves játékosért, Mocsi Attiláért. A zalai klub elsőre még nem fogadta el az ajánlatot, de a második, módosított ajánlatot követően már meg tudtak egyezni felek és a válogatott kerettag védőért ma délután magánrepülőt küld a török csapat. Azt szeretnék ugyanis, hogy a szombati, Trabzonspor elleni idegenbeli bajnokin már Ilhat Palut vezetőedző rendelkezésére álljon.

Úgy tudjuk, a játékos csütörtök este vagy péntek délelőtt eshet át a szükséges orvosi vizsgálatokon, miután megérkezik Törökországba és a személyes megállapodás feltételit pontosítják. Mindenesetre a ZTE engedélyt adott Mocsinak, hogy Törökországba utazzon.

Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója az M1 aktuális csatornának elárulta, a törökök kedden indították el a hivatalos megkeresést, vagyis sürgős nekik az átigazolás, ezért a zalaegerszegieknek is gyorsan kellett döntést hozniuk.

Sallói úgy fogalmazott, a tárgyalások előrehaladott stádiumban vannak, a 23 éves középhátvéd a mai napon orvosi vizsgálatra utazik Törökországba, közben az egyeztetések tovább folytatódnak.

Törökországból származó értesüléseink szerint Mocsi vételára nagyjából megfelel a Transfermarkt által 750 ezerre tett piaci értékének.

A védő tavaly januárban szerződött az NB II-es Haladástól a ZTE-hez, de az NB I-ben még a Videotonban mutatkozott be 2018-ban, előtte Győrben nevelkedett.

A Rizespor tavasszal jutott vissza a török élvonalba, az új idényben két bajnoki meccsen egy pontot szerzett.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Sajbán Máté (Paksi FC), Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK), Soltész István (Budafoki MTE)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia – ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatért: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves 1930 – Észak-Macedónia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, FK Partizani – Albánia, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Boros Zsombor (Kazincbarcika, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (román-magyar, Csíkszereda – Románia, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia) Kiss Ágoston (Tiszakécske, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia), Papp Csongor (Vasas FC), Papp László (Mosonmagyaróvár, legutóbb kölcsönben NK Nafta – Szlovénia)
Kooperációs kölcsönben Mosonmagyaróváron is játszhatnak: Csóka Dominik, Klausz Milán, Németh Dániel (és az NB III-as keretből Tullner Péter)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Tajti Mátyás (Újpest), Török Kevin (legutóbb kölcsönben Szentlőrinc), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország)
*A felsorolásokban elsősorban azokat a játékosokat tüntettük fel, akik szerepeltek tétmérkőzésen az adott klub első csapatában vagy most kötöttek profi szerződést, illetve kerültek fel az első csapathoz vagy kölcsönből térnek vissza.

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik