Vasas: a Bundesligában is játszó német légióst igazoltak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.03. 10:52
null
Vancsa Miklós és Christian Müller (Fotó: vasasfc.hu)
Szerdán aláírta a szerződését a Vasashoz a 31 esztendős német Christian Müller – tudtuk meg az NB I-es labdarúgócsapat hivatalos honlapjának híréből. A 182 centiméter magas támadó középpályás a Bundesliga 2-ben szereplő Arminia Bielefeldből érkezett.

 

„Nagy jelentőségűnek tartom, hogy a Bundesliga 2-ből meg tudtunk nyerni egy kiváló játékost, hogy segítse a céljainkat. Egyelőre idén nyárig szól a megállapodás, de természetesen mindkét fél ennél tovább gondolkodik” – mondta a klubhonlapnak Vancsa Miklós, az angyalföldiek ügyvezető igazgatója.

A korábbi U21-es német válogatott támadó középpályás 2007 februárjában, a Hertha színeiben játszotta első Bundesliga-mérkőzését, a Hamburg ellen – írja a Vasas honlapja. A német élvonalban összesen 17 találkozón lépett pályára.

Müller 2008-ban az Energie Cottbushoz igazolt, majd 2009-ben a TuS Koblenz játékosa lett. 2010-ben a Bielefeldbe szerződött, majd egy év múlva ismét a Cottbusba vezetett az útja. 2012-ben újra a Bielefeld következett, amelyben 80 meccsen 15 gólt szerzett. Ebben a szezonban nyolc második ligás bajnokin lépett pályára.

Müller várhatóan ott lesz a csapattal a szerdai, mezőkövesdi felkészülési találkozón, és Michael Oenning vezetőedzőn múlik, hogy pályára lép-e.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők:
Christian Müller (német, Arminia Bielefeld – Németország), Kire Risztevszki (macedón, Rabotnicski Szkopje – Macedónia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Szivacski Donát (Siófok)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Iliasz Ignatidisz (görög, GS Kallithea – Görögország, próbajáték), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth – Németország)
Távozók: Kenesei Krisztián (III. Kerületi TVE, szabadon igazolhatóként), Lázok János (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Mezőkövesd), Vojo Ubiparip (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Tomiszlav Pajovics (szerb), Marko Vukaszovics (montenegrói)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik