Szentes Lázár nem sértődött meg néhány szurkoló kemény kritikáján

2008.12.08. 11:23
„Voltam már jobban is…” – hangzik a kendőzetlenül őszinte válasz az alig néhány perccel az Újpest idei utolsó fellépése, a PMFC elleni Ligakupa-meccs (4–0) lefújása után lépcsőmászás közben, de cseppet sem futólag feltett „Hogy van?” kérdésre. Fertályóra múltán sem vagyunk bölcsek, a lélekállapot eredőit viszont látni véljük. Szentes Lázár, az Újpest vezetőedzője értékel – a maga módján.
Szentes Lázár (jobbra) elégedett
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Szentes Lázár (jobbra) elégedett
Szentes Lázár (jobbra) elégedett
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Szentes Lázár (jobbra) elégedett

– Őszzáró bankettre indulnak: ételt és futballt illetően is kellemes lesz a vacsora?
– Lehetne, de a kettőt ezúttal nem érdemes összemosni – feleli rezzenéstelen arccal Szentes Lázár. – Előfordul ilyesmi más vonatkozásban is: úgy tudom, a mérkőzés után a csapat legjobbjának Balajcza Szabolcsot választották. Érdekes látásmód.

– Önnél ki vitte el a pálmát?
– Nálam nincs kiemelés, nincsenek legek. Nagy különbséggel nyertünk, mert a második félidőben minden szinten kidomborodott a különbség a két társaság között – kétségtelen, ehhez Balajcza Szabolcs is hozzájárult a védéseivel.

– Az idény kapcsán a kapus neve mellett mi szerepel a noteszében?
– Semmi sem publikus, az öltöző falain átszűrődő szubjektív értékelés sincs. A bajnokságban a második helyen állunk, három pont a hátrányunk a DVSC-vel szemben, a Magyar Kupában a nyolc között, a Ligakupában pedig a csopor második, azaz továbbjutó helyén vagyunk. December hetedikén ezek a tények. Ahonnan indultunk…

– Honnan indultak?
– Tulajdonképpen új együttest építünk. A tavalyi keretből, az akkori kezdőcsapatból meglehetősen kevesen maradtak Újpesten, a nyáron nagy volt a játékosmozgás, amely az ősszel sem állt le, folyamatosan érkeztek az emberek. Alapjában véve most is ebben a fázisban vagyunk.

– Nagyobb lesz a létszám a jelenleginél az újrakezdéskor? A honi gyakorlat szerint inkább apad a futballvállalkozások bankszámlája – és ezzel párhuzamosan a játékoskeretük. Újpesten mi várható?
– Ez nem egészen az én asztalom.

– Új emberek szerződtetését, régiek elbocsátását csak javasolhatja, nem? Eltanácsol valakit?
– Ez a fajta mozgásterem megvan, és minden elképzelhető: eladás, kölcsönvétel, elutasítás – semmi sincs kizárva.

– Mennyiségben mi a plafon?
– Attól függ, kikről, a keretről vagy a kezdőcsapatba jobb eséllyel pályázó játékosokról van-e szó. Három labdarúgó távozása, ezzel egyidejűleg érkezése még belefér.

– Öt?
– Az már sok.

AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A NEMZETI SPORT HÉTFŐN MEGJELENŐ SZÁMÁBAN OLVASHATJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik