Jusuf Dajic góljával a fehérváriaknál a vékony előny

Vágólapra másolva!
2008.05.14. 20:08
Az első félidő nagy részében ellenfelénél lelkesebben futballozó Fehérvár 1–0-s előnyt szerzett a Ligakupa nagydöntőjének első mérkőzésén. A jobb oldalon kitűnő elfutásaival folyamatos veszélyt jelentő Nagy Dániel egy ízben kihagyhatatlan helyzetbe hozta a bosnyák Jusuf Dajicot, így a mérkőzés előtt némileg esélyesebbnek vélt DVSC hátránnyal várhatja a visszavágót.
Dajic (középen) közeli góljával szerezte meg a fehérvári csapat a győzelmet
Dajic (középen) közeli góljával szerezte meg a fehérvári csapat a győzelmet
Dajic (középen) közeli góljával szerezte meg a fehérvári csapat a győzelmet
Dajic (középen) közeli góljával szerezte meg a fehérvári csapat a győzelmet

A sokat szapult, érdektelenségbe fulladt, az évadban az NB I-es csapatok számára először életre hívott Ligakupa nagydöntőjében az őszi győztes, Fehérvár a tavaszi győztes, DVSC-t fogadta a Sóstói Stadionban. Finálé ide vagy oda, a nézők továbbra sem voltak igazán kíváncsiak az összecsapásra.

Pedig, a hazai gárda tavaszi nagyszerű teljesítménye talán több drukker jelenlétét is megkövetelhette volna, de most már sokadszorra szembesülhettünk a ténnyel, hogy a sorozat debütálása gyengére sikeredett, egyelőre nincs presztízsértéke.

Persze azt sem segít a hagyományok megteremtésében, hogy mindkét egyesület vezetősége elárulta az összecsapás előtt, hogy nem kívánnak élni a 8 millió forintos pénzdíj mellett felkínált Intertotó-kupa-indulással.

Essék azért néhány szó a mérkőzésről is: a Fehérvár sokkal jobban kezdett: a jobb oldalon felfutó Nagy Dániel révén többször is veszélyes helyzetet alakított ki a debreceniek kapuja előtt, s a 22. percben a középpályás csodálatos megmozdulása, és okos passza után a bosnyák Jusif Dajic lőtt a hálóba.

A találat után a vendégek már néhányszor eljutottak a székesfehérváriak tizenhatosáig is, de ott veszélytelenek voltak. Herczeg András már a 34. percben cserére szánta el magát, hogy még inkább felrázza csapatát, amelynek játékában az első félidőben abszolút nem volt tűz, igaz, legalább a védekezésüket sikerült összekapniuk, így a piros-kékek már nem tudtak úgy átrohanni rajtuk, mint a vezető góljukig.

A szünet előtti utolsó percekben egy kissé leült a találkozó, s a gyér számú közönség nagy bánatára ez a második félidő nagy részében sem változott. A DVSC ugyan többet birtokolta a labdát, de meddő mezőnyfölényben futballozott és a kapura egyáltalán nem jelentett veszélyt.

A találkozó színvonala nagyot esett a második félidőben, melynek derekán, hosszú idő után Rudolf Gergely kapufája, valamint Magyar Balázs lövése emelte meg vérnyomásszintet. A pulzusszám azonban a finisre ismét ájulás körüli szintre zuhant, így maradt az 1–0-s végeredmény, amely nehéz debreceni visszavágót predesztinál a fehérvári fiatalok számára.

LIGAKUPA


Helyszín: Sóstói Stadion
Nézőszám: 800
Játékvezető: Bognár T.
Asszisztensek: Takács G., Lémon

A KEZDŐCSAPATOK
FEHÉRVÁR DVSC-TEVA
1 Sebők Zs. 12 Balogh J.
2 Deniszov 22 Bernáth
23 Fehér Zs. 21 Fodor M.
28 Bencze 2 Szűcs I.
4 Mohl 3 Szatmári
14 Farkas B. 29 Spitzmüller
18 Csobánki 27 Demjén
25 Vadász 23 Szilágyi P.
15 Nagy D. 14 Rudolf
21 Gulyás G. 32 Sztojkov
9 Dajic 26 Chigou
Vezetőedző: Klubmenedzser:
Disztl László Herczeg András

Gólszerző(k): Dajic (22.)
Cserék: Farkas B. helyett Magyar B. (46.), Gulyás G. helyett Fejes A. (80.), Dajic helyett Lelkes (87.), ill. Szilágyi P. helyett Éles (34.), Sztojkov helyett Nagy Z. (46.), Chigou helyett Rezes (67.)
Sárga lap: Nagy D. (90.), ill. Fodor M. (45.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik