Real Madrid: Jó kezekben vagyok, odafigyelnek rám – Hanga

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 14:32
null
A Real Madrid magyar kosárlabdázója szerint csapata jól kezdte az idényt (Fotó: Real Madrid)
Nagyszerűen érzi magát új csapatában, a Real Madridban Hanga Ádám, aki a kosárlabda Euroliga mostani idényében mind a négy fordulóban kezdőként lépett parkettre.

Nem panaszkodhatnak a Real Madrid szurkolói, hiszen a spanyol együttes az első négy Euroliga-mérkőzéséből hármat megnyert, a Liga ACB-ben pedig hibátlan mérleggel rajtolt.

„Lezártuk az első, két Euroliga-meccses hetet, jól sikerült – mondta a Nemzeti Sportnak Hanga Ádám. A múlt heti, Olympiakosz elleni vereség után szerettünk volna javítani. A Monaco ellen remekül kezdtünk, de végül szoros mérkőzésen arattunk megérdemelt győzelmet. A Monaco kellemetlen ellenfél, sok csapatnak fog borsot törni az orra alá. Láthattuk, a Barcától hosszabbítás után kapott ki. A Panathinaikoszt erőből vertük meg, végig mi irányítottunk. Sajnos a Monaco ellen megsérültem, rakoncátlankodott a térdem. Azt hittem, hamar rendbe jövök, kezdtem a Pana ellen, de egy rossz mozdulatnál visszajött a fájdalom. Ezért játszottam csak öt percet a görögök ellen. Az edzői stábbal úgy döntöttünk, a hétvégi bajnoki találkozót kihagyom, hogy utána teljes értékű munkát tudjak végezni. A jövő héten ismét két Euroliga-meccs vár ránk, ráadásul mindkettő idegenben, Oroszországban. Utána Vitoriában [a Baskonia vendégeként – a szerk.] zárjuk a hetet. Kemény hetek állnak előttünk.”

A 32 éves magyar válogatott kosárlabdázó – aki a nyáron a Real Madrid nagy riválisától, a Barcelonától igazolt a fővárosiakhoz – a legrangosabb európai kupában négy meccsen összesen több mint 56 percet töltött a pályán, 23 pontot dobott, hat asszisztot jegyzett és 13 lepattanót szedett össze. Hanga a bajnokságban az első öt fordulóban egyaránt játszott, a legutóbbi, Río Breagón elleni találkozót kihagyta elővigyázatosságból. Hanga a ligában 103 perc alatt 45 pontot, 5 asszisztot és 15 lepattanót jegyzett.

„Összességében jól kezdtük a szezont, talán egyedül az Olympiakosz elleni mérkőzésen nem a mi akaratunk érvényesült. Szépen lassan kezd összeállni a játékunk, mindenki kezdi megtalálni a helyét. Személy szerint remekül érzem magam, sikerült teljesen beilleszkednem, s élvezek minden egyes pillanatot. Csak ez a sérülés negatívum, ezen kívül csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. Nagyon jó kezekben vagyok, odafigyelnek rám. Nincs itt az idő, hogy kockáztassunk, ami miatt hosszabb kihagyás várna rám.”

Hanga Ádám alapember a Real Madridban (Fotó: Real Madrid)
Hanga Ádám alapember a Real Madridban (Fotó: Real Madrid)

A 18 csapatos Euroliga alapszakaszából négy kör ment le, további harminc hátravan. A tabella első nyolc helyezettje jut be a rájátszásba. Az alapszakasz április 8-án ér véget. A rekordgyőztes Real Madrid legutóbb 2018-ban nyert aranyérmet a sorozatban.

„Az Euroligában izgalmas lesz az idény, például a címvédő Efes nulla néggyel rajtolt, igaz, az előző kiírásban is gyengén kezdett. A spanyol bajnokságban a két nagy, a Real Madrid és a Barcelona nyilván jól áll, ám a harmadik helyen meglepő módon a Murcia tanyázik.”

A madridi alakulat legközelebb csütörtökön lép pályára, az Euroligában a Fenerbahcét látja vendégül. Vasárnap a Gran Canariát fogadja a bajnokságban, majd Oroszországba utazik. Október 27-én a Zenittel, két nappal később az Unics Kazannyal csap össze. Azon a héten vasárnap Hanga korábbi csapatának, a Baskoniának az otthonában szerepel.

„A járvány után kezdenek visszatérni a nézők. Másfél év után végre ismét úgy érezzük, van értelme ennek a sportnak, s kiszolgálhatjuk a szurkolókat. Pozitívum, hogy az élet kezd visszatérni a csarnokokba, az emberek ismét élvezik a kosárlabdát és persze más sportágakat is” – tette hozzá Hanga Ádám.

HANGA ÁDÁM LEGSZEBB PILLANATAI A MONACO ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik