NS-klub: Újsághoz jutni Körmenden szinte lehetetlen volt – Lóránt Péter

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.01.07. 11:09
null
Lóránt Péter tavaly nyáron visszavonuló korábbi 76-szoros válogatott kosárlabdázó, jelenleg játékosügynök (FOTÓ: FEJÉR MEGYEI HÍRLAP/PESTI TAMÁS)<br />
Az elmúlt csaknem két évtizedben a hazai férfikosárlabdázás kiemelkedő alakja volt Lóránt Péter, aki tavaly nyáron 35 éves korában vonult vissza az aktív játéktól. A háromszoros magyar bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes, olasz bajnoki ezüstérmes erőcsatárról csaknem húsz éven keresztül cikkezett a Nemzeti Sport, bővebben először 2002. július 5-én, amikor Németh Istvánt leigazolta a Benetton Treviso, s az olasz klub egyben azt is bejelentette, hogy az akkor még csak 16 éves Lóránttal is ötéves szerződést kötött.

 

A nagyobb méretért kattintson a képre!
A nagyobb méretért kattintson a képre!

„Erre a cikkre nem emlékszem, de biztos vagyok benne, édesapámnak ez is megvan lefűzve, mert karrierem kezdete óta gyűjti a rólam készült írásokat, öt nagy dossziényi gyűjteménye van – mondta Lóránt Péter.Egyébként a következő idénytől kezdve sokszor szerepeltem az újságban, mert – a rájátszásnak a hatodik helyről nekivágva – akkor lettünk a Körmenddel bajnokok, már voltak jobb meccseim, és többet játszottam a felnőttcsapatban. Az teljesen más világ volt, nem volt Instagram, Facebook, internet, nekünk, játékosoknak a Nemzeti Sport számított. Egy meccsnap után másnap újsághoz jutni Körmenden szinte lehetetlen volt...”

Hozzátette, ahogy egyre idősebb lett, egyre kevésbé érdekelte, mi jelenik meg róla a médiában.

„Pályafutásom elején fontos volt, mit írtak rólam, akkoriban sokkal több dolognak tulajdonítottam nagy jelentőséget, mint most – folytatta az immár két leánygyermeket nevelő apuka. – Aztán teltek az évek, s örültem a jónak, de nem foglalkoztam már annyira azzal, mi jelenik meg rólam. Persze akadnak kiugró pillanatok a Nemzeti Sportból: amikor San Sebastiánba, majd később Rómába igazoltam, szép cikk jelent meg; s a 2017-es kupagyőzelem is megmaradt az emlékeimben, hiszen az én kosarammal nyertünk a Szolnok elleni Magyar Kupa-döntőben, így ott voltam a másnapi címlapon. A nyáron lezártuk a dossziékat, ha majd a lányaim nagyobbak lesznek, elővesszük őket, és megnézhetik, mit írtak az apukájukról.”

A nagyobb méretért kattintson a képre!
A nagyobb méretért kattintson a képre!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik