Női kosárlabda: válogatott játékossal erősített a DVTK

Vágólapra másolva!
2013.05.17. 10:45
Az Európa-kupa-indulásra készülő Diósgyőr női kosárlabdacsapata szerződést kötött a magyar mezőny egyik legeredményesebb és egyben legtehetségesebb válogatott játékosával, Bálint Rékával – adta hírül a klub honlapja, a dvtk.eu.

Bálint Réka a Szekszárd színeiben 16.1 pontos átlagával a bajnokság legeredményesebb magyar játékosa volt az elmúlt szezonban. A következő idénytől már Diósgyőrben szerepel.

„Réka óriási nyereség a csapat számára, és nagyon örülünk, hogy a számos lehetősége közül a diósgyőrit választotta. Mivel még csak huszonkét éves, reméljük, hosszú évekig fog eredményes játékával örömet szerezni szurkolóinknak" – nyilatkozta Szabó Tamás, a Work Force-DVTK elnöke.

„Korábban már dolgoztam együtt Rékával, és bátran mondhatom, hogy ő az egyik legtehetségesebb és egyben legszorgalmasabb játékos a hazai mezőnyben. Az Európa-kupában és a bajnokságban is kulcsszerepet szánunk neki” – emelte ki Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző.

Bálint Réka május 22-től a válogatottal készül, és augusztusban a felkészülés kezdetére érkezik meg Miskolcra.

Bukovszki Mónika, Szabó Petra, Bittainey Raven és Czank Tímea után Bálint az ötödik olyan kosaras, aki ősszel biztosan Diósgyőrben játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik