GY. F. 2022.01.21 08:28 Frissítve: 2022.01.21 12:57

Női kosár: Jó úton járunk, erről nem szabad letérnünk – Határ Bernadett

Határ Bernadett, a magyar bajnok válogatott centere úgy gondolja, fontos volt, hogy a második félidőben rögtön letámadták a Kurszkot, s stabil védekezésükből eredményes támadásokat vezettek.

 

Egyhetes pihenés után azonnal be kellett szállnia Határ Bernadettnek, de így is remekelt Kurszkban (Fotó: FIBA)
 
Női kosár Euroliga: 18–0-s rohammal fordított a Sopron


Nem a szerdai volt az első emlékezetes kurszki bravúrja a Sopron Basketnek. Három évvel ezelőtt hosszabbításban győzött 93–83-ra az akkor a mostaninál erősebb, a világ egyik legjobb játékosát, Breanna Stewartot is foglalkoztató Dinamo otthonában. Abban az évben Roberto Íniguez együttese negyedik lett a hazai rendezésű final fourban. Hasonló végkimenetellel idén sem lennénk elégedetlenek, de egyelőre várjuk meg, hogyan fejezi be a csoportkört a jelenleg hét győzelemmel és négy vereséggel álló magyar bajnok, amely teljes kerettel, ám sok sebből vérezve utazott el Oroszországba.

„Valóban megvoltak a problémáink, én például csak fél edzést tudtam végigcsinálni a csapattal, de úgy gondolom, nem ezzel kell foglalkozni
– szögezte le Határ Bernadett, a soproniak válogatott centere.

Az sem könnyítette meg a dolgukat, hogy Belgorodban éjszakáztak, ahol szerda hajnalban szálltak le, tehát odakint nem tudtak tréningezni. Igaz, a visszaút sem volt egyszerű, a szállodai vacsora után nem sokkal már útra is keltek. Viszont a hangulat legalább emelkedett volt a bravúros, 77–73-as siker után, amit 17 pontos hátrányból értek el a soproniak.

„A koronavírus-fertőzés után fáradt voltam, megterhelő volt a visszatérés úgy, hogy hét napig nem edzettem, aztán nagyjából egyből be kellett szállnom – folytatta Határ, aki 24 perc alatt 14 pontig, nyolc lepattanóig és egy gólpasszig jutott. – Azt beszéltük meg, megpróbáljuk limitálni a játékperceimet, Gáspi mondta, annyi időt töltsek a pályán, amennyit bírok. Ez így is történt, amikor elfáradtam, cserét kértem, pihentem a kispadon, aztán szóltam, amikor képes voltam visszamenni.”

Határ Bernadett úgy véli, a második fél­időben találtak vissza önmagukhoz, mert odáig nemigen találták a saját játékukat.

„A térfélcsere után mutatott védekezésünk volt a győzelem kulcsa, egyből letámadtuk a Kurszkot, s hiába kerültünk nagy hátrányba, nem adtuk fel. A stabil védekezésből sikerült eredményes támadásokat vezetnünk. Jó úton járunk, erről nem szabad letérnünk. A következő meccsekkel kapcsolatban nehéz jóslásokba bocsátkozni, mert mindenhol gondokkal küzdenek” – összegzett Határ.

NAGYON NEHÉZ NYOLC NAP KÖVETKEZIK
A következő nyolc napban három mérkőzés vár a Sopron Basketre. Szombaton felvezetésként Albertirsán kell megmérkőznie a VBW CEKK Cegléddel a honi bajnokságban, aztán jön a neheze: előbb szerdán a Galatasaray érkezik a Novomatic Arénába. A törököknek, akik otthon legyőzték a magyar bajnokot, ez talán az utolsó esélyük lesz, hogy kiharcolják a rájátszásba jutást, miközben a mieinknek a B-csoport hőn áhított első két helyének megszerzése miatt lesz létfontosságú az összecsapás. Ugyanis utána szombaton ismét a leghűségesebb városban nyolcasuk legerősebb együttese, a szintén török és Isztambulban a Sopront szintúgy felülmúló Fenerbahce Safiport lesz Gáspár Dávid tanítványainak riválisa a zöld-sárgákat érintő koronavírus-fertőzések miatt elhalasztott mérkőzés pótlásán. Befejezésként február 2-án a playoffba jutásért elenyésző sansszal küzdő francia Basket Landes vendégeként lépnek fel a soproniak, akiknek mindenképpen nyerniük kell azon a találkozón.
2022.05.22 08:40:57

Kosárlabda BODNÁR TIBOR

Sitku Ernő nem érhette meg, hogy Zsuzsannából Euroliga-győztes, Mártonból NB I-es kosaras lett.

2022.05.21 18:50:34

Kosárlabda SZABÓ RÓBERT

Hanga Ádám nem tudja, melyik a rosszabb: egy ponttal vagy hússzal kikapni.

2022.04.16 21:25:02

Kosárlabda BODNÁR ZALÁN, GYŐRI FERENC, LAKNER GÁBOR, PAPP BÁLINT, SZABÓ GÁBOR

A Margitszigettől Isztambulig sorra vesszük klubcsapataink világraszóló győzelmeit a legrangosabb nemzetközi sorozatokban.

2022.04.16 22:01:54

Kosárlabda L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. A piramis aljáról a csúcsra jutni gyakorlatilag lehetetlen.