MTI
B. A.
2023.09.18 20:04 Frissítve: 2023.09.18 20:22

Női kosár Euroliga: csoportkörbe jutást remél a visszatérő Gereben Lívia

Júliusi pajzsmirigyműtétje után kilencvenszázalékos állapotban kezdte meg a felkészülést és az Euroliga csoportkörébe jutásában bízik Gereben Lívia, a román bajnok Sepsiszentgyörgy kosárlabdázója.

Gereben Lívia szeretne a Sepsiszentgyörggyel is az Euroligában játszani (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A 23 éves magyar válogatott játékos júliusban pajzsmirigyműtéten esett át, eltávolították az egész szervet. Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva felidézte: egy éve túlműködéssel küzdött, amit gyógyszerrel nem lehetett kontrollálni, ezen muszáj volt nyáron túlesnie, mivel a szezonra mindenképp szeretett volna teljes erőbedobással felkészülni. Ezt el is tudta kezdeni a csapattal, saját bevallása szerint 90 százalékos állapotban tudott visszatérni.

Kiemelte, a Szekszárddal két éve már játszott az Euroliga csoportkörében.

„Ez egy nagyon rangos, viszont nagyon nehéz sorozat, mindenkinek hatalmas tapasztalási és fejlődési lehetőséget nyújtana” – fogalmazott Gereben, aki csapattársaival együtt nagyon várja a lett TTT Riga elleni selejtezőt, amelynek első felvonására a sorozat honlapja alapján szerdán kerül sor Romániában, a visszavágót egy héttel később idegenben játsszák. Kitért arra is, hogy fizikális mérkőzésekre számít.

„Remélem, a városnak is meg tudjuk adni, hogy a sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapat az Euroligában játsszon!”

Ha sikerrel veszi a selejtezőt, a Sepsiszentgyörgy az A jelű nyolcasba kerül, ide juthat a DVTK HUN-Therm is, ha sikerül a brit London Lions fölé kerekednie.

A SERCO UNI Győr a B csoportban kapott helyet.

2023.09.23 10:36:29

Kosárlabda nemzetisport.hu

A testvérpár mind a négy válogatott kosarasa klubot váltott nyáron, s van vb-győztes „ügyfelük” is.

2023.09.14 21:44:27

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A DBB évek óta tudatosan igénybe veszi az új eljárások és a technológia segítségét. Egy-egy szövetségi edző nagyjából ötven korosztályos játékos fejlődését követi nyomon. Egy központi szerverre megkapja a kiválasztottakról készült összes felvételt, amire rendszeresen videóüzenetekkel reagál.

2023.09.05 23:25:32

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Ludovika Csata NB I A- és a Csata DSE NB I B-csoportos visszalépése nyomán beindult a szétmaszatolás; sokan az angyalföldi utánpótlás szakmai műhely összeomlását huhogták. Holott az 1995-ben életre hívott Csata DSE köszöni szépen, él és virul.

2023.08.12 22:36:10

Kosárlabda nemzetisport.hu

A női kosárlabda NB I 2023–2024-es idényének programja, eredményei.