Férfi kosár MK: A döntőben az idény legjobb játékát mutattuk be – Perl Zoltán

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2023.04.11. 07:59
null
Fantasztikus szurkolótáborával ünnepelte második kupagyőzelmét a Falco a Tüskecsarnokban (Fotó: Árvai Károly)
A második MK-trófeájukat megszerző vasiak csapatkapitánya úgy véli, nagyszerű volt a formaidőzítésük, és kiemelte, hogy a Sopron elleni fináléban nagy koncentrációval és összeszedetten kosárlabdáztak.

– Mikorra értek Szombathelyre? Várták a csapatot a szurkolók az Arena Savariánál?
– Az ünneplés nagy része a csarnokban zajlott, aztán hazafelé a budaörsi benzinkútnál vártak minket néhányan. Hajnali fél háromkor értünk Szombathelyre, ahol szintén várt ránk egy kis csoport. Nagyon jó volt, alaposan megünnepeltük a sikert, nagy élmény volt – válaszolta Perl Zoltán, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatkapitánya, aki a döntőben 15 ponttal, öt gólpasszal és három lepattanóval járult hozzá ahhoz, hogy a vasiak 44 ponttal verjék meg a Sopron KC-t; a bronz­érmet a címvédő Szolnoki Olajbányász szerezte meg a Tüskecsarnokban a kecskemétiek legyőzésével.

Perl Zoltán szerint a Falco bárkit megvert volna a döntőben (Fotó: Árvai Károly)
Perl Zoltán szerint a Falco bárkit megvert volna a döntőben (Fotó: Árvai Károly)

– Felszabadultabban tudtak ünnepelni most, mint két évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kellős közepén lettek kupagyőztesek?
– A csarnokban mindenképpen, akkor nem lehettek nézők a helyszínen, de amikor hazaértünk, nagyon sokan vártak minket az Arena Savaria parkolójában. Az is emlékezetes volt, ám jobb ilyen hangulatban döntőt nyerni.

– Mi kellett ahhoz, hogy ennyire sima legyen a finálé? Túl sokat vett ki a Sopronból az elődöntő?
– Igen, lehetséges, hogy ez is közrejátszott benne. A soproniaknak nagyon kemény meccsük volt szombaton, viszont úgy gondolom, amilyen koncentrációval, összeszedetten és jól kosárlabdáztunk, nem ezen múlt. Vasárnap bármelyik csapat ellen megnyertük volna a mérkőzést.

– Mindenki szerzett pontot vasárnap, jót tehet a fiatalok önbizalmának, hogy megmutathatták magukat egy ilyen rangos találkozón?
– Biztosan, hiszen ők is nap mint nap nagyon keményen dolgoznak, hogy jobbak legyenek. Nagy élmény volt nekik is, hogy kupadöntőben, sok néző előtt játszhattak, és helyt is álltak.

– Mondhatjuk, hogy a múlt szerdai, Alba elleni hazai negyeddöntő volt az előre hozott finálé?
– Rendkívül kemény mérkőzés volt, az Alba kitűnő csapat, és nagyon jó formában van. Rosszul kezdtünk, tizenhat pontos hátrányban is voltunk, de nem adtuk fel, lépésről lépésre visszajöttünk, és megnyertük a találkozót. Ez a negyeddöntő volt, azért az elődöntőre és a döntőre is fel kellett készülni… Nagyon örülök és büszke vagyok a csapatra azért, mert a fináléban az idény legjobb játékát mutattuk be, vagyis a formaidőzítésünk nagyszerű volt.

– Hétfőre pihenőnapot kaptak?
– Így van, hétfőn pihentünk. Keddtől kezdjük a felkészülést a DEAC elleni meccsre, nem lesz rá sok időnk, de ez van, a versenykiírás erre kötelez minket. Meg kell oldanunk a feladatot, szeretnénk a bajnoki negyeddöntő első felvonásán is győzni.

– Nem túlzás, hogy szerdán már játszaniuk kell a bajnokságban?
– Nem ez a legszerencsésebb megoldás, de nem akarok belemenni abba, hogy miért alakult ki ez a helyzet. Nekünk, játékosoknak az a dolgunk, hogy kimenjünk és játsszunk. Talán az lehetett volna a megoldás, ha ezen a héten rendezik az U20-as döntőt, és kapunk emiatt pihenőt – nem tudom, ez kivitelezhető lett volna-e. Azonban nem ezzel foglalkozunk, hétfőn pihentünk, tény, a DEAC sokkal többet készült, és frissebb lesz nálunk. Mi ugyanakkor a kupagyőzelem miatt felszabadultan és a sikerből erőt merítve lépünk majd pályára.

– A DEAC ellen két kemény mérkőzést játszottak az alapszakaszban váltakozó sikerrel, mire számít ellene?
– Főleg az edzőváltás óta a DEAC nagyon megindult felfelé, fizikailag kifejezetten erős és tapasztalt csapat. Nagyon nehéz meccs lesz, az idegenbeli mérkőzésünk is kemény volt. A hazaiból nem nagyon indulnék ki, nagyon rosszul játszottunk, rengeteg labdát adtunk el, sok kihagyott üres dobásunk volt, ­rossz százalékkal céloztunk. Bízom benne, hogy ugyanolyan nagy koncentrációval, motiváltan és összeszedetten játszunk, mint a kupadöntőben.

ZSÍROS TIBOR FÉRFI KOSÁRLABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, TÜSKECSARNOK

DÖNTŐ
FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY–SOPRON KC 92–48 (28–15, 19–14, 24–13, 21–6)
Budapest,
Tüskecsarnok, 2500 néző. Vezette: Benczur, Cziffra, Praksch
FALCO: Pot 4, Z. BROWN 13/9, Kovács B. 9/9, KELLER Á. 5, TIBY 11/3. Csere: PERL 15, COWELS 11/9, Baracs 6, KRIVACSEVICS 9, Sövegjártó 2, Takács Zs. 5/3, Horváth Á. 2. Edző: Milos Konakov
SOPRON: A. Jones 9/3, Y. Joseph 5, Valerio-Bodon 5, BARNETT 11/3, Juwan Durham 9/3. Csere: M. White 6, Molnár M., Sitku M., Takács N. 3/3, Supola, Csendes, Schöll. Edző: Kosztasz Flevarakisz
Az eredmény alakulása. 4. perc: 12–5. 7. p.: 22–6. 9. p.: 24–13. 13. p.: 33–19. 18. p.: 41–25. 24. p.: 56–35. 28. p.: 63–39. 33. p.: 73–45. 37. p.: 83–48
MESTERMÉRLEG
Milos Konakov:
– Sor érzelem kavarog bennem, boldogok vagyunk, és büszke vagyok a csapatra. A második félidőben egyértelműen uraltuk a játékot. Az idény érdemi része ezután jön, a kupagyőzelmet megünnepeljük, és aztán a rájátszásra koncentráltnak.
Kosztasz Flevarakisz: – Nagy tanulság ez a kupa a számunkra. Négy fontos meccset játszottunk bő egy hét alatt, egy bajnokit, amely kétszeri hosszabbításban dőlt el, egy kupanegyeddöntőt, aztán egy kőkemény elődöntőt és vasárnap a finálét. A végére kiürült a tank, elfogyott az energia. Így is nagyon örülünk, mert sikerült szintet lépnie a csapatnak.

A 3. HELYÉRT
Szolnoki Olajbányász–Kecskemét 100–77
(21–17, 31–18, 24–21, 24–21)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik