A CSZKA, a Panathinaikosz, a Rytas és a Real az első kalapban

Vágólapra másolva!
2008.02.01. 19:00
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroligában csütörtökön lezárultak a csoportküzdelmek, így kialakult középdöntő tizenhat csapatos mezőnye. A kiemeltek közé került a három csoportelső - CSZKA Moszkva, Panathinaikosz, Lietuvos Rytas -, illetve a legjobb mutatóval rendelkező csoportmásodik, a Real Madrid. A kiemelés vesztese a Barcelona, amely a harmadik kalapban találhatta magát.
Ademola Okulaja (középen) két barcelonai, Albert Moncasi (balra) és Jaka Lakovics szorításában
EFE
Ademola Okulaja (középen) két barcelonai, Albert Moncasi (balra) és Jaka Lakovics szorításában
Ademola Okulaja (középen) két barcelonai, Albert Moncasi (balra) és Jaka Lakovics szorításában
EFE
Ademola Okulaja (középen) két barcelonai, Albert Moncasi (balra) és Jaka Lakovics szorításában
Az első kalapból kerül kisorsolásra a csoportkört egyaránt 12/2-s győzelmi mutatóval záró, az előző kiírásban döntőt játszó CSZKA, valamint a címvédő Panathinaikosz.

A Real Madridnak igen sokat, egészen pontosan első kalapot ért a görög címvédő együttes legyőzése a záró fordulóban - a spanyol fővárosban 95-87 hosszabbítás után -, hiszen jobb pontkülönbségüknek köszönhetően a királyiak beelőzték a záró fordulóban szintén túlórában nyertes izraeli Maccabi Elite csapatát.

A Barcelona viszont hiába nyert idegenben, pontkülönbsége 28 ponttal volt gyengébb, mint a szintén spanyol Tau Ceramicának, így a katalánoknak két komoly vetélytárssal kell felvenniük a küzdelmet a középdöntőben.

A sorsolást hétfőn, Madridban rendezik, ahol négy, négycsapatos csoportot alakítanak ki. A szokásoknak megfelelőn, oda-visszavágós körmérkőzéseket játszva minden gárdára újabb hat találkozó vár, majd csoportonként az első két-két helyezett jut be a negyeddöntőbe.

A csoportkört nem „élte túl” a sorozatban elindult horvát, a német, szlovén, horvát és lengyel csapat, a franciák mindkét gárdájukat elvesztették. Az olaszok mérlege felemás: két csapatuk továbbjutott, kettő kiesett.

A tizenhatos, még versenyben lévő mezőnyben ott találjuk a rajthoz álló négy spanyol együttes mindegyikét, illetve a három görögöt. Igaz, amíg utóbbiak közül a Panathinaikosz az egész kiírás egyik nagy esélyese, az Olympiakosz és az Arisz már csak a negyedik kalapba fért oda.

Nem botlott a két-két magát megmérettető litván és török egylet. Míg az orosz, az izraeli és a szerb kosárlabdát egy-egy csapat képviseli úgy a sorozatban, mint a középdöntőben. Ám amíg előző kettő szereplése meghatározó, így jó eséllyel pályáznak a negyeddöntőbe, a belgrádiaktól mindez óriási, hogy azt ne mondjuk, kivitelezhetetlen bravúr lenne.

EUROLIGA, FÉRFIAK, A KÖZÉPDÖNTŐ KIEMELÉSE:

1. KALAP:
CSZKA Moszkva A1 12 2 +128
Panathinaikosz C1 12 2 +122
Lyetuvos Rytas B1 11 3 +128
Real Madrid C2 11 3 +122

2. KALAP:
Maccabi Elite B2 11 3 +54
Montepaschi Siena A2 10 4 +124
Unicaja Málaga B3 10 4 +117
Tau Ceramica A3 9 5 +119

3. KALAP:
AXA FC Barcelona C3 9 5 +91
Efes Pilsen B4 8 6 +26
Zalgiris A4 8 6 -16
Fenerbahce C4 6 8 -26

4. KALAP:
Olympiakosz A5 7 7 +86
Arisz TT Bank B5 7 7 -18
Partizan Igokea C5 6 8 -3
Lottomatica Roma C6 6 8 -25
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik