Báder Mártonék veresége Málagában

Vágólapra másolva!
2007.01.05. 12:40
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga küzdelmeiben a csoportkör tizedik fordulójában Spanyolországban, az Unicaja Málaga vendégeként szenvedett hatpontos vereséget a horvát Cibona Zagreb, Báder Márton együttese.
Pepe Sanchez (Unicaja) indul meg a labdával, Jerry McCullough (Cibona) próbál közbe avatkozni
Pepe Sanchez (Unicaja) indul meg a labdával, Jerry McCullough (Cibona) próbál közbe avatkozni
Pepe Sanchez (Unicaja) indul meg a labdával, Jerry McCullough (Cibona) próbál közbe avatkozni
Pepe Sanchez (Unicaja) indul meg a labdával, Jerry McCullough (Cibona) próbál közbe avatkozni

A mérkőzésen már az első negyedet követően jelentősnek is mondható, 12 pontos előnyre tett szert a szezonban a várakozásoktól hazája bajnokságában és a nemzetközi kupában is igencsak elmaradó spanyol bajnoki címvédő Unicaja. A folytatásban két játékrészt is egy-egy ponttal nyertek a vendéglátók, így hiába hajrázott remekül a vendégcsapat és nyerte az utolsó felvonást nyolccal, ez már csak arra volt elegendő számukra, hogy a különbséget csökkentsék.

A magyar center kezdőként léphetett pályára ezúttal is, 23 percnyi játéklehetőség alatt nyolc mezőnykísérletéből négy volt eredményes, két büntetőjét ugyancsak ötven százalékos hatékonysággal használta ki. Ezen kívül szedett még két védőlepattanót. A hazaiak legeredményesebbje a 20 pontot szerző Daniel Santiago volt, de a mérkőzés legjobbja a vesztes oldalon játszott, a zágrábi Andrew Wisniewski 23-ig jutott.

A Cibona a hatodik vereségét szenvedte el a sorozatban, jelenleg a negyedik helyen áll, de százalékos mutatója megegyezik az utolsó előtti Málagával. Még négy fordulót rendeznek a csoportkörben.

Az A-csoportban az első helyen álló spanyol Tau hazai pályán verte a csoportban utolsó német Kölnt.

A B-csoportban találjuk a sorozat egyetlen, továbbra is verhetetlen alakulatát, a görög Panathinaikoszt, amely ezúttal hazai környezetben győzött a csoportutolsó szlovén Union Olimpija gárdája ellen kilenc ponttal. A nyolcasban változatlanul gyengélkedik az izraeli Maccabi – az előző sorozat döntőse, azt megelőzően pedig a két korábbi kiírás győztese -, amely Rómában begyűjtötte negyedik vereségét is.

És hogy teljes legyen a kép, a C-csoportban élen álló orosz CSZKA is pályaválasztóként tudott győzni, a moszkvaiak a francia Pau-Orthez csapatát verték 20 ponttal.

EUROLIGA, FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 10. FORDULÓ:

A-CSOPORT
Tau Ceramica Köln 97-68
Climamio Bologna Dinamo Moszkva 80-101
Le Mans Efes Pilsen 67-71
Prokom Olympiakosz 64-73
B-CSOPORT
Unicaja Cibona 73-67
Virtus Roma Maccabi Elite 88-81
Partizan DKV Joventut 74-83
Panathinaikosz Union Olimpija 83-74
C-CSOPORT
Barcelona Zalgiris 84-67
Fenerbahce Ülker Benetton Treviso 70-58
CSZKA Moszkva Pau-Orthez 78-58
Arisz Napoli 80-72
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik