Bemutatkozott új csapatában Iverson

Vágólapra másolva!
2006.12.23. 10:22
A Phoenix Suns tizenöt győzelemből álló sorozata szakadt meg hazai pályán, Gilbert Arenas 54 pontot dobott. Meglepetésre kikapott a San Antonio, a Dallas győzelmének köszönhetően pedig a két csapat helyet cserélt a Délnyugati csoport élén, és Nowitzkiék az első helyre ugrottak.
Phoenixben biztos nem felejtik el egy darabig Gilbert Arenas péntek esti produkcióját
Phoenixben biztos nem felejtik el egy darabig Gilbert Arenas péntek esti produkcióját
Phoenixben biztos nem felejtik el egy darabig Gilbert Arenas péntek esti produkcióját
Phoenixben biztos nem felejtik el egy darabig Gilbert Arenas péntek esti produkcióját

NBA ALAPSZAKASZ

  • Charlotte Bobcats-Utah Jazz 101-89
  • Orlando Magic-Golden State Warriors 108-117
  • New Jersey Nets-Los Angeles Lakers 96-99
  • New York Knicks-Chicago Bulls 103-92
  • Atlanta Hawks-Indiana Pacers 90-100
  • Boston Celtics-Philadelphia 76ers 83-98
  • New Orleans Hornets-Memphis Grizzlies 100-97
  • San Antonio Spurs-Houston Rockets 78-97
  • Minnesota Timberwolves-Milwaukee Bucks 107-113
  • Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers 115-83
  • Denver Nuggets-Sacramento Kings 96-101
  • Portland TrailBlazers-Torornto Raptors 100-101
  • Phoenix Suns-Washington Wizards 139-144

Bár Allen Iverson még a repülőút miatti átállással küszködött, mégis 22 ponttal és tíz gólpasszal debütált új csapatában, a Denver Nuggetsben.

Earl Boykins nem túl fényes mezőnybeli mutatója ellenére 25 pontot hintett, de ez sem volt elég a meggyengült denverieknek a győzelemhez, öt pontos Sacramento-sikerrel zárult a találkozó.

Hogy szót ejtsünk a hátvéd egykori klubjáról is: a Philadelphia a 31 pontos Andre Iguodala vezetésével idegenben győzte le a Bostont, némileg feledtetve a nézőkkel Iverson hiányát.

Nem Iversonon múlt a Denver veresége
Nem Iversonon múlt a Denver veresége
A palánkok alatt a vendégeknél elsősorban Samuel Dalembert serénykedett, és tizenkét lepattanót gyűjtött össze, míg a hazaiaknál a húsz pontot és 14 lepattanót szerző Al Jefferson teljesítménye enyhíthette valamennyire a hazai szurkolók csalódottságát.

Meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget a San Antonio Spurs, amely így – továbbra is impozáns teljesítménye ellenére – hosszú vezetés után a Dallas mögé szorult a Délnyugati Csoportban.

A hazaiak igen gyengének nevezhető 40,3 százalékos pontossággal dobtak mezőnyből, szemben a Rockets 51,4 százalékos mutatójával. Mivel kevés híján ugyanannyiszor dobtak kosárra, az eredményt nem kell külön magyarázni.

A helycseréről persze nem csak Tim Duncanék indiszponált játéka és veresége tehet, hiszen Josh Howard és Dirk Nowitzki vezetésével a Dallas Mavericks gárdája hazai pályán fölényes győzelmet aratott a Los Angeles Clippers fölött.

A két játékos közül az előbbi 25 pontot dobott, míg az utóbbi húsz pontja mellé egy tucat lepattanót is begyűjtött.

A San Antonióéhoz hasonló szegényes dobószázalékkal teljesítő vendégeknek (41,2 százalék) nagyjából a második negyed elejéig volt tényleges esélyük, hogy felzárkózzanak, de egyik játékosuk sem tudta igazán felvenni a meccs ritmusát.

Egy tizenöt győzelemig tartó széria szakadt meg ma Phoenixben a US Airways Centerben, ahol a Suns végül hosszabbításban kapott ki Washington varázslóitól. Hiába dobott a hazaiaknál Steve Nash 42 pontot, hiába kapkodott össze Shawn Marion 28 pontja mellé 13 leppatanót – péntek este Gilbert Arenas-szal senki sem bírt.

A 24 éves gólzsák meg sem állt 54 pontig, és bár a lepattanók és a gólpasszok felelőse nem ő volt, meggyőző teljesítményt nyújtott mind a mezőnyből (56,7 százalék), mind a hárompontos vonalon kívülről (tizenkét hárompontos kísérletének fele sikeres volt), mind a büntetővonalról (hatból hat).

Feltétlenül meg kell még említeni Caron Butlert, aki 34 pontot és tíz lepattanót szerzett, de Antawn Jamison és Brendan Haywood is jelezte, hogy a pályán van – tizenkét-tizenkét lepattanójával.

Kobe Bryant ma kicsivel gyengébb teljesítményt nyújtott, mint azt a nézők megszokták, de 21 pontja és tizenegy gólpassza is elegendőnek bizonyult a New Jersey idegenbeli legyőzéséhez. A Netsnél Vince Carter 33 pontot dobott, a többiek produkciója halványnak nevezhető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik