Zovko a szezon végén távozik a Podravkától

TŐKE JÁNOS/HEKA LÁSZLÓTŐKE JÁNOS/HEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.05.05. 18:15
null
Zovko távozik Kaproncáról<br />(Fotó: Czagány Balázs, archív)
Zdravko Zovko csak az id&eacute;ny v&eacute;g&eacute;ig ir&aacute;ny&iacute;tja a Podravka Vegeta női k&eacute;zilabdacsapatot &ndash; &iacute;gy d&ouml;nt&ouml;tt a klub vezetős&eacute;ge. A h&iacute;r igencsak megd&ouml;bbentette a kaproncai klub szimpatiz&aacute;nsait: Zovko azt nyilatkozta, hogy a szak&iacute;t&aacute;sra az&eacute;rt ker&uuml;lt sor, mert a vezetős&eacute;gnek &eacute;s neki m&aacute;s elk&eacute;pzel&eacute;seik voltak a j&ouml;vőt illetően.

A klub vezetői szerint az egyesület rossz anyagi helyezte miatt kell az idény végén megválniuk Zovkótól: egyes információk szerint a Podravkának tízmillió kuna (370 millió forint) adóssága van, s a kiadások csökkentésébe az is beletartozik, hogy a klubnak nincs pénze sztáredzőre. A Podravka új trénere Neven Hrupec lesz, aki a fiókcsapat (a másodosztályban szereplő Podravka Lino) trénere és a korosztályos horvát válogatott edzője.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a horvát női válogatottnál a szövetségi kapitányi teendőket a jövőben is ellátja-e majd, Zovko azt mondta, az Európa-bajnokság selejtezőjének végéig biztosan ő ül a nemzeti együttes kispadján.

Zovko neve szóba került a podgoricai Buducsnosztnál, de a híresztelésekre a tréner azt válaszolta, hogy korábban voltak tárgyalások, de a montenegrói csapat most kupadöntő előtt áll, és egyelőre a fináléra koncentrálnak.

„A döntést a szakmai bizottság javaslata alapján hoztuk meg. Úgy ítéltük meg, hogy racionalizálni kell a költségeket, így jóllehet az elnökség elégedett Zovko munkájával, és professzionálisnak, valamint igen korrektnek minősítette a vele való együttműködést, mégsem hosszabbítjuk meg vele a kontraktust. Júniusban szabad kezet kap, és reméljük, hogy baráti viszonyban válunk el egymástól" – mondta a klub új elnöke, Krunoslav Besvir.

Az egyesület a múlt héten leváltotta az igazgatót Marijan Domovicot, a 11 alkalmazott helyett az igazgatóval együtt csak hatan maradhattak. Jelenleg a korábbi beállós Bozica Palcic tölti be a megbízott igazgatói feladatkört, de már a héten meghirdették az igazgatói posztra kiírt pályázatot. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik