Sagosen: Lemostuk a magyarokat a pályáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.25. 11:49
Nagyobb már aligha lehetne a norvég férfi kézilabda-válogatott játékosainak önbizalma a mieink ellen megnyert vb-negyeddöntő után.


„Ez óriási teljesítmény. A magyarok kiejtették az olimpiai bajnokot, és mi lemostuk őket a pályáról. Az első félidőben átrohantunk rajtuk, a másodikban tartottuk az előnyünket. Őrülten büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, nagyon boldog vagyok. Erről álmodtunk, most pedig még merészebb álmaink lehetnek. Bármeddig eljuthatunk” – nyilatkozta Sander Sagosen a norvég TV2-nek, amikor Bjarte Myrhol közbevágott.

„Ne használj nagy szavakat. Én visszafogott vagyok, Sander álmodozik” – mondta a korábbi veszprémi beálló.

„Már a világbajnokság előtt erről beszéltem, most pedig hol vagyunk? Ott vagyunk, ahol lennünk kell” – replikázott Sagosen, aki a következő szezont már a PSG-ben kezdi meg.

A riporter ezután azt kérdezte, hogy mitől ilyen jó ez a mostani norvég generáció.

„Úgy gondolom, óriási hitünk és hatalmas önbizalmunk van. Semmi sem állíthat meg minket. Ha elrontunk tíz lövést, akkor is tovább próbálkozunk. Ez a vadság tesz minket különlegessé” – adta meg a választ Sagosen.

A norvégok kapusával, Torbjörn Bergeruddal is meggyűlt a mieink baja. A dán Holstebro 22 éves játékosa kifejezetten jól érezte magát a pályán, főleg amikor a szélsőink próbálták meg mattolni.


„Már majdnem elkezdtem kuncogni. Mosolyogtam, amikor a balszélsőjük óriási szögből, négy-öt méterről sem tudott betalálni. Nagyon jó, amikor fölényben érzed magad” – mondta Bergerud, hozzátéve, hogy az óriási önbizalmat sugárzó szövetségi kapitányuknak, Christian Bergének is nagy szerepe van a remeklésükben.

Hogy mennyire a fellegekben járnak a norvégok, azt jól mutatja: Bergerud majdnem elfelejtette, hogy a csoportkörben kikaptak a franciáktól.

„Bejuthatunk a döntőbe, sőt az aranyat is megszerezhetjük. Meg tudjuk csinálni. Megvan rá a lehetőségünk, még veretlenek vagyunk... Ja, igen, Franciaországtól kikaptunk. De az egyenes kieséses szakaszban még nem vesztettünk” – javította magát a norvég kapus.

A franciákkal könnyen összefuthatnak még ezen a vb-n, csak az kell hozzá, hogy legyőzzék a horvátokat az elődöntőben, a házigazdák pedig a szlovénokat.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 31–28 (17–10)
Albertville, 6500
néző. V: Geipel, Helbig (németek)
NORVÉGIA: BERGERUD – Björnsen 4, TÖNNESEN 5, SAGOSEN 5 (1), MYRHOL 4, LIE HANSEN 6, Jöndal 3. Csere: Christensen (kapus), O'Sullivan 1, Hykkerud 1, Gullerud, Johannessen 1, Tangen 1. Szövetségi kapitány: Christian Berge
MAGYARORSZÁG: Mikler – Harsányi 3, Zubai, Nagy L. 1, Ligetvári, Szöllősi Sz., Lékai 1. Csere: Fazekas (kapus), Balogh Zs., Dzsamali, Juhász Á. 1, CSÁSZÁR 11 (6), BODÓ 5, Ancsin, BÁNHIDI 6, Schuch. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté
Az eredmény alakulása. 7. perc: 6–1. 13. p.: 9–3. 21. p.: 12–6. 24. p.: 12–8. 28. p.: 14–9. 34. p.: 19–12. 37. p.: 23–14. 45. p.: 26–16. 50. p.: 29–20. 54. p.: 29–23. 58. p.: 31–25
Kiállítások: 14, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/6

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
csütörtök, 20.45: Franciaország–Szlovénia
péntek, 20.45: Horvátország–Norvégia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik