Otthagyja a válogatottat a sikerkapitány

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2010.01.27. 20:45
null
Lino Cervar vette a kabátját és távozott
Címkék
Az ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokság szünnapján szenzációs bejelentést tett Lino Cervar. A horvátok szövetségi kapitánya szerdán Bécsben közölte, az Eb végén feláll csapata kispadjáról.

„Elegem van, nem csinálom tovább, lemondok és az Európa-bajnokság befejeztével felállok a kispadról – mondta a legendás mester, aki 2002 óta olimpiai bajnoki címig (2004) és vb-aranyig (2003) vezette hazája legjobbjait, akik emellett döntőt játszottak két vb-n (2005, 2009) és 2008-ban az Eb-n. – Elhatározásom legfőbb oka, hogy a horvát újságírók egy része elviselhetetlen légkört teremtett körülöttem és a csapat körül. Bármit is tettem, bármilyen eredményeket is értem el, gyűlölködést, irigységet és intoleranciát tapasztaltam. Ezt nem tudom tovább elviselni. A szövetség vezetőit arra kérem, keressenek mást a helyemre."

A kapitány hozzáfűzte, sajnálja, hogy a sajtó nem értette meg a London jegyében született hosszabb távú fiatalítási elképzeléseit. A szerződése a nyáron járt volna le, és a szövetség a meghosszabbítását tervezte, s ezt az elképzelését nem is adja fel.

Sandi Sola, a horvát szövetség Bécsben tartózkodó elnöke tárgyalt Cervarral és a csapat tagjaival, majd közölte: a kapitány ugyan nem ígérte meg, hogy meggondolja magát és folytatja munkáját a keret élén, de Sola bízik benne, hogy meg tudja őt győzni és a londoni olimpiáig vezeti Horvátország legjobbjait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik