Nemzetisport.hu 2012.11.03 10:26 Frissítve: 2015.03.30 01:39

Női kézilabda: Triscsuk sérült, de az Eb-n játszani szeretne

Triscsuk Krisztina jelenleg vádlisérüléséből lábadozik, ám nem tett le róla, hogy a magyar válogatott tagjaként részt vegyen decemberben a szerbiai női kézilabda Európa-bajnokságon.

Triscsuk október 20-án sérült meg a Siófok elleni bajnokin, három nappal azt követően, hogy letette az állampolgári esküt.
„Szakadást állapítottak meg a jobb vádlimban – adta meg a diagnózist a fehérvári átlövő. – Azóta sokat javult a sérülés, rehabilitációra járok, de nem kapkodhatok, nem erőltethetem, nehogy rásérüljek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már eleve meghúzódva léptem pályára, és az orvosok figyelmeztettek is, hogy ne játsszak.”

A játékos felelőtlenségének „jutalma” a háromhetes kihagyás, amivel az Eb-részvételét (Karl Erik Böhn szövetségi kapitány többször elmondta, hogy számítana Triscsukra) is kockára tette.

„Két hét már eltelt a sérülés óta, hétfőtől már intenzívebben is elkezdhetek mozogni – például kerékpározni –, de eddig sem tétlenkedtem, kondiedzéseket végeztem. Rossz beteg vagyok, nehezen viselem a sérüléseket, de nem siettetek semmit, csak akkor játszom, ha tényleg százszázalékos állapotban leszek.”

A Vác elleni, november 14-i Magyar Kupa-meccsen esetleg már ott lehet, de a hét éve Magyarországon játszó Triscsuk célja egyértelműen a szerbiai kontinenstorna, ezért a kényszerpihenő alatt is visszanézett korábbi válogatott találkozókat, és bízik benne, hogy a november 22-én rajtoló kijevi Turcsin-kupán teljesen egészségesen segítheti a Böhn-együttest.

„Senkinek sincs biztos helye a csapatban, de remélem, én ott leszek. Eleinte furcsa volt az állampolgársági esküm, de a végén felcsendült a magyar himnusz, és jó érzések töltöttek el” – elevenítette fel a pillanatot Triscsuk.
2021.10.28 18:03:52

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

A Dinamo Bucuresti zárt kapuk mögött két góllal jobbnak bizonyult a magyar csapatnál.

2021.10.27 18:01:53

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A magyar csapat végig vezetett, és bár az Aalborg többször is felzárkózott, fordítani nem tudott.

2021.10.23 17:20:06

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nagyon fontos, tekintélyt parancsoló győzelmet aratott a magyar csapat a Metz otthonában.

2021.10.23 14:23:28

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Bölk, Klujber és Szöllősi-Zácsik remekelt, a zöld-fehérek nagy meccsen győzték le a Brestet.

2021.10.20 18:19:31

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Majdnem meglepte a hazai pálya előnyét élvező német bajnokot a Szeged, de győzni nem tudott.