Női kézilabda: Planéta és Mayer is a válogatott keretében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.17. 11:02
null
Hajdu János a tavalyi Eb-bronzérmes csapatra épít (Fotó: Action Images)
Hajdu János, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 20 fős keretét az október 25–27. között sorra kerülő szombathelyi Provident-kupára és az azt megelőző felkészülési időszakra. A csapat október 21-én kezdi meg az edzéseket Szombathelyen, majd a brazilokkal, a horvátokkal és a norvégokkal méri össze erejét.

 

„A keret gerincét nyilvánvalóan a tavalyi Eb-bronzérmes csapat adja – hangsúlyozta Hajdu János szövetségi kapitány. – A bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítmények láttán, illetve szerkezeti okokból behívtam Planéta Szimonettát és Mayer Szabinát is.”

A szeptemberi összetartásra meghirdetett névsorhoz képest nincs ott a keretben Klivinyi Kinga (Érd), Korsós Dorina (Győri ETO), Mészáros Rea (FTC), Oguntoye Viktória (Érd) és Szekerczés Luca (FTC). nem volt ott viszont a tatai edzéseken Mayer Szabina (Fehérvár).

„Október végén a válogatott héten kezdődnek meg az Eb-selejtezők a jövő évi magyar-horvát rendezésű Európa-bajnokságra. Ha ezt szem előtt tartjuk, akkor tétmérkőzéses kötelezettség híján a lehető legjobban használjuk ki a hetet, hiszen négy napnyi felkészülést követően a kontinensviadal társházigazdája, Horvátország, a legerősebb Európán kívüli válogatott, Brazília, valamint az olimpiai bajnok Norvégia ligaválogatottja ellen léphetünk pályára, de az északiak is több olimpiai bajnokkal érkeznek Szombathelyre. Remélem, itthon tartjuk a Provident-kupát!”

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Veszprém Barabás Duna Takarék), Soós Viktória (Győri Audi ETO)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Fehérvár KC), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász), Szekeres Klára (Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújvárosi Kohász)

Szövetségi kapitány: Hajdu János
Edző: Siti Bea

A PROVIDENT-KUPA PROGRAMJA (2013. október 25–27., Szombathely, Arena Savaria)
OKTÓBER 25.

17.00 Magyarország–Norvégia
19.00 Brazília–Horvátország
OKTÓBER 26.
13.05 Magyarország–Brazília
15.05 Horvátország–Norvégia
OKTÓBER 27.
10.00 Norvégia–Horvátország
12.05 Magyarország–Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik