BOROS MIKLÓS 2020.12.21 10:56 Frissítve: 2020.12.21 11:45

Női kézilabda: pénz helyett ellenőrzés jön a Valceánál

Nemcsak Bukarestben, hanem Ramnicu Valceán is bajban van a Bajnokok Ligájában érdekelt női kézilabdacsapat: a Győri Audi ETO KC-vel azonos csoportban szereplő román együttes dán szélsője, Ann Grete Nörgaard máris szerződést bontott a klubbal.

Pénz helyett ellenőrzés jön a Valceánál (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Az anyagi gondokat az váltotta ki, hogy a városi tanács a költségvetés kiigazításakor elutasította, hogy további 160 ezer lejjel (mintegy 11.73 millió forinttal) támogassa a SCM Ramnicu Valceát. Mircia Gutau polgármester továbbra is a kézilabdacsapat lelkes támogatója, ám a szeptember végi helyhatósági választásokon a tanácsban többségbe került az ellenzéke, amely előbb pénzügyi ellenőrzést szeretne tartani az erre az évre a várostól már 10 millió lejt (733 millió forintot) kapó klubnál.   

„Hatmillió ment a fizetésekre és négymillió az egyéb kiadásokra. Azt szeretnénk látni, mire költötték ezt a négymilliót. A játékosoknak és edzőknek nem kell aggódniuk, a csapat ugyanezen a szinten fog játszani, a fizetésekre továbbra is lesz pénz. Sikereket akarunk, de a közpénz törvényes felhasználásával” – nyilatkozta a helyi sajtóban a Gutau ellenzéke által megválasztott Virgil Parvulescu alpolgármester, hozzátéve, hogy a klubnál túl sok olyan alkalmazott van, aki semmit sem tesz a fizetéséért.  

Florin Verigeanu, a SCM elnöke szerint viszont minden kifizetés rendben van, a számvevőszék tavaszi vizsgálata is mindent rendben talált a klub pénzügyeiben. Ő a járványhelyzetben látja a pluszköltségek okát, mondván, hogy 400 ezer lej (csaknem 30 millió forint) ment el koronavírustesztekre és fertőtlenítőkre, miközben a bevételek mintegy 250 ezer euróval csökkentek az elmaradt jegybevétel és néhány szponzor visszalépése miatt.

A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap értesülései szerint a valceai vezetés a fizetések – egyes esetekben akár 25 százalékos – csökkentésével szerette volna orvosolni a helyzetet, de ezt a játékosok nem fogadták el. Többen is a távozást fontolgatják, Ann Grete Nörgaard dán balszélső pedig a hétvégén már fel is bontotta szerződését.  

A Bajnokok Ligájában idén még nyeretlen SCM Ramnicu Valcea 2019-ben meglepetésre megnyerte a román bajnokságot a nagy esélyes CSM Bucuresti előtt, és az előző szezonban is az élen állt, amikor tavasszal a járvány miatt a szövetség a bajnoki cím odaítélése nélkül leállította a küzdelmeket.

2021.04.18 11:05:47

Kézilabda H. Á.

Az első meccs 27 gólos magyar győzelme után a visszavágón 29-cel nyertek Szucsánszkiék.

2021.04.16 15:55:35

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Ezzel lényegében kijutott a világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott.

2021.04.15 21:10:14

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az utolsó tíz percre, borítékolhatóan minimum tízgólos előnynél Ambros Martín vezetőedző nyugodtan beküldheti a pályára. És akkor jöhet tíz perc folyamatos vastaps, standing ovation, neki szóló ének, aztán pedig a lefújás után mindenkinek rengeteg könny és szép emlék.

2021.04.13 11:50:00

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A 66 éves mesteredző úgy véli, a siker a legjobb orvosság konfliktus ellen.

2021.04.12 14:23:52

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, HATÁR DÁVID (percről percre)

A rekordgyőztes bakonyi együttes 28. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát.