Női kézilabda: pénz helyett ellenőrzés jön a Valceánál

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.12.21. 10:56
Nemcsak Bukarestben, hanem Ramnicu Valceán is bajban van a Bajnokok Ligájában érdekelt női kézilabdacsapat: a Győri Audi ETO KC-vel azonos csoportban szereplő román együttes dán szélsője, Ann Grete Nörgaard máris szerződést bontott a klubbal.

Pénz helyett ellenőrzés jön a Valceánál (Fotó: Tumbász Hédi)
Pénz helyett ellenőrzés jön a Valceánál (Fotó: Tumbász Hédi)
Pénz helyett ellenőrzés jön a Valceánál (Fotó: Tumbász Hédi)
Pénz helyett ellenőrzés jön a Valceánál (Fotó: Tumbász Hédi)
Pénz helyett ellenőrzés jön a Valceánál (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Az anyagi gondokat az váltotta ki, hogy a városi tanács a költségvetés kiigazításakor elutasította, hogy további 160 ezer lejjel (mintegy 11.73 millió forinttal) támogassa a SCM Ramnicu Valceát. Mircia Gutau polgármester továbbra is a kézilabdacsapat lelkes támogatója, ám a szeptember végi helyhatósági választásokon a tanácsban többségbe került az ellenzéke, amely előbb pénzügyi ellenőrzést szeretne tartani az erre az évre a várostól már 10 millió lejt (733 millió forintot) kapó klubnál.

„Hatmillió ment a fizetésekre és négymillió az egyéb kiadásokra. Azt szeretnénk látni, mire költötték ezt a négymilliót. A játékosoknak és edzőknek nem kell aggódniuk, a csapat ugyanezen a szinten fog játszani, a fizetésekre továbbra is lesz pénz. Sikereket akarunk, de a közpénz törvényes felhasználásával” – nyilatkozta a helyi sajtóban a Gutau ellenzéke által megválasztott Virgil Parvulescu alpolgármester, hozzátéve, hogy a klubnál túl sok olyan alkalmazott van, aki semmit sem tesz a fizetéséért.

Florin Verigeanu, a SCM elnöke szerint viszont minden kifizetés rendben van, a számvevőszék tavaszi vizsgálata is mindent rendben talált a klub pénzügyeiben. Ő a járványhelyzetben látja a pluszköltségek okát, mondván, hogy 400 ezer lej (csaknem 30 millió forint) ment el koronavírustesztekre és fertőtlenítőkre, miközben a bevételek mintegy 250 ezer euróval csökkentek az elmaradt jegybevétel és néhány szponzor visszalépése miatt.

A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap értesülései szerint a valceai vezetés a fizetések – egyes esetekben akár 25 százalékos – csökkentésével szerette volna orvosolni a helyzetet, de ezt a játékosok nem fogadták el. Többen is a távozást fontolgatják, Ann Grete Nörgaard dán balszélső pedig a hétvégén már fel is bontotta szerződését.

A Bajnokok Ligájában idén még nyeretlen SCM Ramnicu Valcea 2019-ben meglepetésre megnyerte a román bajnokságot a nagy esélyes CSM Bucuresti előtt, és az előző szezonban is az élen állt, amikor tavasszal a járvány miatt a szövetség a bajnoki cím odaítélése nélkül leállította a küzdelmeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik