Női kézi BL: „Készen állunk” – Radicsevics az FTC elleni nyolcaddöntő előtt

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 14:05
Az FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap a Buducsnoszt Podgoricával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a montenegrói csapat két játékosa, Jovanka Radicsevics és Allison Pineau beszélt a várakozásairól.

„Az idény legizgalmasabb és egyben a legfontosabb része vár ránk. Minden, amit a szezon kezdete óta csináltunk, ezen a két élet-halál mérkőzésen csúcsosodhat ki. Nem szabad nyomást helyeznünk magunkra, élveznünk kell a kézilabdát, ahogy azt az edzőnk, Bojana Popovics is mindig kéri tőlünk. A Ferencváros különleges ellenfél, minden poszton van topjátékosa – technikailag maximálisan képzettek, gyorsak és robbanékonyak. Nagy kihívás lesz számunkra, mivel először magunkat kell megvizsgálnunk, hogy milyen szintet képviselünk. Sokszor megmutattuk már, hogy a jó csapatszellem és csapatmunka meghozza a kívánt eredményeket – hiszem, hogy ez most is így lesz. A saját játékunkra kell fókuszálnunk, mivel tudjuk, hogy mit várhatunk az ellenfelünktől. Készen állunk, hiszen pontosan az ilyen mérkőzésekért élünk” mondta Jovanka Radicsevics, a podgoricai együttes montenegrói szélsője.„Az idény legizgalmasabb és egyben a legfontosabb része vár ránk. Minden, amit a szezon kezdete óta csináltunk, ezen a két élet-halál mérkőzésen csúcsosodhat ki. Nem szabad nyomást helyeznünk magunkra, élveznünk kell a kézilabdát, ahogy azt az edzőnk, Bojana Popovics is mindig kéri tőlünk. A Ferencváros különleges ellenfél, minden poszton van topjátékosa – technikailag maximálisan képzettek, gyorsak és robbanékonyak. Nagy kihívás lesz számunkra, mivel először magunkat kell megvizsgálnunk, hogy milyen szintet képviselünk. Sokszor megmutattuk már, hogy a jó csapatszellem és csapatmunka meghozza a kívánt eredményeket – hiszem, hogy ez most is így lesz. A saját játékunkra kell fókuszálnunk, mivel tudjuk, hogy mit várhatunk az ellenfelünktől. Készen állunk, hiszen pontosan az ilyen mérkőzésekért élünk” mondta Jovanka Radicsevics, a podgoricai együttes montenegrói szélsője.

„Az esélyek egyenlőek, nincsen rajtunk nyomás, de elvárásaink természetesen azért vannak. A következő két hétben a megfelelő szinten tudunk majd teljesíteni, ám először a vasárnapi meccsre kell koncentrálnunk. Védekezésben nagyon erősnek kell lennünk, hiszen sokat futnak. Szeretném megismételni, hogy mind a két csapat egyenlő esélyekkel várhatja a párharcot, meglátjuk, mit hoz az első felvonás. Azután ki tudjuk javítani az esetleges hibákat annak érdekében, hogy Magyarországon ki tudjuk harcolni a negyeddöntőbe jutást” fogalmazott Allison Pineau, a Buducsnoszt francia irányítója.

Érdekesség, hogy Podgorica az utóbbi három hétben már erre a BL-találkozóra készült, ezalatt a Krim Ljubljanával tudott edzőmeccset játszani.

BAJNOKOK LIGÁJA-NYOLCADDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIAmárcius 7., 16.00március 13., 18.00
BBM Bietigheim (német)–GYŐRI AUDI ETO KCmárcius 7., 14.00március 13., 16.00
Vipers Kristiansand (norvég)–Odense Handbold (dán)március 6., 18.00március 14., 16.00
Podravka Koprivnica (horvát)–Rosztov-Don (orosz)március 6., 16.00március 14., 16.00
SCM Ramnicu Valcea (román)–CSM Bucuresti (román)március 6., 17.00március 13., 17.00
Krim Ljubljana (szlovén)–CSZKA Moszkva (orosz)március 7., 14.00március 13., 18.00
Team Esbjerg (dán)–Brest (francia)március 7., 16.00március 14., 14.00
Borussia Dortmund (német)–Metz Handball (francia)elmaradmárcius 13., 18.00
Azelső mérkőzésenaz elöl álló csapat játszik otthon, avisszavágótfordított pályaválasztássalrendezik meg.
BAJNOKOK LIGÁJA-NEGYEDDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)/FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–BBM Bietigheim (német)/GYŐRI AUDI ETO KC
Vipers Kristiansand (norvég)/Odense Handbold (dán)–Podravka Koprivnica (horvát)/Rosztov-Don (orosz)
SCM Ramnicu Valcea (román)/CSM Bucuresti (román)–Krim Ljubljana (szlovén)/CSZKA Moszkva (orosz)
Team Esbjerg (dán)/Brest (francia)–Borussia Dortmund (német)/Metz Handball (francia)
Azelső mérkőzéseketáprilis 3-án és 4-én, avisszavágókategy héttel később rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik