H. D. 2021.01.21 19:01 Frissítve: 2021.01.21 19:05

Női kézi: „A döntés megszületett” – Ambros Martín visszatér Győrbe

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, egyben a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának elnökségi tagja a Győr+ Rádiónak adott interjújában elárulta, a klubnál megszületett a döntés, nyáron a visszatérő Ambros Martín váltja a kispadon Danyi Gábort.

Ambros Martín nyáron visszatér korábbi sikerei helyszínére (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Miután kiderült, hogy Danyi nem marad Győrben (és a Siófoknál folytatja), két nevet emlegettek az ETO kapcsán, Martínét és a francia Emmanuel Mayonnade-ét. Utóbbi hosszabbított a Metznél, így maradt Martín, akiről a Kisalföld értesülései szerint a győri elnökség (12 főből 7 igennel) megszavazta, kezdjék meg vele a tárgyalásokat.

Ezt erősítette meg egy rádióinterjúban dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, egyben a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatának elnökségi tagja.

„Fel lett sorolva 27 név, abból 26 irreális volt, mert vagy nem tudjuk idehozni, vagy nem akar idejönni, vagy nem tudjuk megfizetni. Egy volt az, aki egyébként kiváló edző, hiszen vele értünk el először igazán nagy eredményeket, sikereket. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy ő visszatér, és az is nagyon fontos, hogy maradjon a szezon végéig. De nyilvánvalóan ez nem az én kompetenciám”mondta Győr polgármestere.

„A döntés megszületett, várjuk szeretettel Ambros Martínt” – jelentette ki végül Dézsi, aki azt is hozzátette, Danyi Gábor távozásával kapcsolatban voltak dilemmák, hiszen az előző idényben csak egy meccset veszített, de ezeken most már túl kell lépni.

Ambros Martín 2012 és 2018 között négy Bajnokok Ligáját, öt bajnoki címet és öt Magyar Kupa-elsőséget gyűjtött be a zöld-fehérekkel. A spanyol sikeredző tavaly nyáron mondott fel a Rosztov-Don együttesénél, az orosz válogatottnál pedig a decemberi dániai Európa-bajnokság közben köszönték meg a munkáját, így csak vele kell megegyezni a közös folytatásról.

2021.09.16 17:50:18

Kézilabda R. P.

A szünetben néggyel vezettek a franciák, de a második félidőben 21 gólt dobva győzött Ilics csapata.

2021.09.15 18:07:33

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

A magyar csapat jól kezdte a Montpellier elleni meccset, de végül örülnie kellett az egy pontnak.

2021.09.14 21:36:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy mindkét topcsapatunk a legjobbak között van!

2021.09.11 15:06:05

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyértelmű az üzenet, a Bajnokok Ligája első fordulójában szuperrangadót nyert meg a magyar csapat.

2021.09.11 14:57:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Igaz, nagyon közel állt a győzelemhez a magyar csapat, de az utolsó dobást a kapufára tolta a hazai kapus.