Női kézi: vb-bronzérmes dán válogatott érkezik a Győrhöz – hivatalos

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.01.30. 22:11
null
Line Haugsted a Győrben folytatja a nyártól a pályafutását (Fotó: AFP)
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában jelentette be, hogy a klub szerződtette a dán válogatott Line Haugstedet. A játékos 2024-ig szóló szerződést írt alá a győriekkel, ahova nyáron csatlakozik.

 


Amiről korábban a dán TV 2 információ alapján beszámoltunk, azt vasárnap este Bartha Csaba megerősítette: Line Haugsted a következő idénytől a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását.

A sportvezető hozzátette, egy játékos távozni fog tőlük belső pozícióból, hiszen hiába érkezik Haugsted, továbbra is hét kézilabdázója marad belső posztokon a Győrnek. Emellett kitért arra is, hogy Sandra Tofttal, a Brest Bretagne kapusával is közel járnak a megállapodáshoz, de vele még zajlanak a tárgyalások.

„Line Haugsted jelenleg a világ egyik legjobb védőjátékosa. A klub magasszintű célkitűzéseit figyelembe véve, vezetőként kell felelősségteljes döntéseket előkészítenem az elnökség számára, és közösen kell a döntéseket meghozni. Nem véletlen, hogy a rangos, nagy világeseményeken személyesen veszünk részt– mondta a klub hivatalos honlapjának Bartha Csaba. – Ambros Martín vezetőedzővel úgy érezzük, hogy a játékos abszolút beleillik a klub játékosstruktúrájába. Örülök, hogy 2024-ig biztosan a Győri Audi ETO KC-t erősíti. Várjuk Győrben, de addig is sok sikert kívánunk neki a Viborgban.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy a világ legjobb csapatának tagja lehetek nyártól. Viborgban nagyon jól érzem magam, de úgy gondolom, hogy most eljött számomra az idő, egy új országban, egy új csapatban is kipróbáljam magam. Több megkeresésem is volt, de arra a lehetőségre, hogy a Győri Audi ETO KC játékosa lehessek nem tudtam nemet mondani. Ismerem a csapatot, tudom az eredményeit, a klub filozófiájával és céljaival teljes mértékben azonosulni tudok. Ez azonban még a jövő, most maximálisan arra koncentrálok, hogy a Viborggal minél jobban szerepeljünk a dán bajnokságban és az Európa Ligábannyilatkozta a gyorietokc.hu-nak Haugsted az aláírást követően.

Line Haugsted 2016 óta szerepel a Viborgban, korábban pedig csak dán klubokban játszott. A 27 esztendős játékos a dán válogatottal világbajnoki bronzérmet szerzett 2021 decemberében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik