N. T.
2022.12.02 17:29 Frissítve: 2022.12.02 17:43

Női kézi: újabb súlyos csapás, az FTC beállója számára is véget ért az idény

Súlyos térdsérülést szenvedett Béatrice Edwige, a Ferencváros női kézilabdacsapatának olimpiai bajnok beállója, így számára véget ért az idény.

 

Edwige ebben az idényben már nem léphet pályára (Fotó: Török Attila, archív)

Edwige a hétközi edzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, így műtét és hosszú kihagyás vár a 34 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok bajnok francia beállóra, ebben az idényben már nem léphet pályára.

„Nagyon szomorú vagyok a történtek miatt, de mindent megteszek a rehabilitáció alatt, hogy a lehető legjobb állapotban térjek vissza. Nagyon fognak hiányozni a Fradi-szurkolók, és bár a pályán nem lehetek ott, minden erőmet küldöm majd a csajoknak. Hálás vagyok a klubnak is a jelenlegi helyzetben nyújtott támogatásért és a bizalomért” – mondta a sérülésével kapcsolatban Edwige a fradi.hu-nak.

A klasszis védő nagyon fog hiányozni az évad hátra levő részében, bár a hármas védőben szintén bevethető Alicia Stolle legalább már visszatért. Támadásban így Kisfaludy Anettnek és Dragana Cvijicsnek kell megoldania a posztot.

Edwige előtt a jobbszélső Kovács Anett és a fiatal Kármán Luca is hasonló térdsérülést szenvedett, míg Bíró Blanka mostanra épült fel a januári keresztszalag-szakadásából.

2023.01.29 14:07:39

Kézilabda nemzetisport.hu

Chema Rodríguez együttese nagy hajrával egyenlített a rendes játékidőben, de végül nem lett meg a győzelem.

2023.01.28 20:42:18

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ha aztán e traumákat feldolgozzuk, ha a leginkább érintettek megfogadják, hogy ilyet többé soha, akkor vegyünk egy nagy levegőt, emeljük fel a fejünket, és rögzítsük: hé, megint ott vagyunk a vb-n a világ nyolc legjobbja között!