Női kézi: újabb norvég edző távozik Siófokról, a helyettese is megvan

Vágólapra másolva!
2020.11.11. 14:12
null
Nikola Skoric csatlakozott a Siófok szakmai stábjához (Fotó: siofokkc.hu)
A Siófok női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Bent Dahl után a norvég edző segítője, Daniel Birkelund is távozik a klubtól. Helyére Nikola Skoric érkezik, aki másodedzőként segíti a nemrég kinevezett Zdravko Zovko munkáját a 2020–2021-es idényben.

 

A norvég Daniel Birkelund idén májusban kötött kétéves szerződést a Siófokkal, Bent Dahl vezetőedző távozása után azonban közös megegyezéssel szerződést bontottak vele is.

A helyére Nikola Skoric érkezik, akinek Zdravko Zovkóval régre nyúlik vissza a munkakapcsolata, ugyanis több éven keresztül együtt irányították a horvát női válogatottat.

„Tizennégy éve ismerem Nikolát, nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Amikor a horvát válogatott szövetségi kapitánya voltam, ő volt a másodedzőm. Egy olyan szakemberre volt szükségem ebben a pozícióban, akiben maximálisan megbízom és szakmailag is egy vonalat képviselünk” – idézi Zdravko Zovkót, a csapat vezetőedzőjét a siofokkc.hu.

„Természetesen azonnal elfogadtam a felkérést, amikor Zdravko felhívott. A magyar bajnokság színvonala kiemelkedő, így számomra ez remek lehetőség, igazi kihívás. A csapatot nagyszerű játékosok alkotják, a keretben rengeteg potenciál rejlik” – fogalmazott Nikola Skoric, aki már meg is érkezett Siófokra.

A klubhonlap beszámolója szerint a csapat tíznapos hatósági karanténja november 12-én jár le, ezt követően újra edzésbe állhatnak a játékosok az új stáb irányításával.

Log into Facebook | Facebook

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik