H. D. 2020.05.12 11:57 Frissítve: 2020.05.12 12:07

Női kézilabda: norvég edzővel bővült a szakmai stáb Siófokon

A Siófok női kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött a norvég Daniel Birkelunddal, aki Bent Dahl vezetőedző munkáját segíti majd másodedzőként.

Daniel Birkelund, a Siófok új másodedzője (Fotó: siofokkc.hu)

 

A Siófok klubhonlapjának beszámolója szerint Bent Dahl és Daniel Birkelund csaknem húsz éve ismerik egymást. Kapcsolatuk kezdete 2005-re nyúlik vissza, amikor is együtt kezdtek neki a norvég mesteredzői képzésnek, amit aztán 2007-ben sikeresen el is végeztek. 

„Danielnek nagy tapasztalata van mind a női, mind a férfi kézilabda területén, számos korosztályos nemzeti csapatot is edzett Norvégiában. A legmagasabb képesítésekkel rendelkezik, a filozófiája tökéletesen illeszkedni fog a miénkhez itt, Siófokon. Igazi csapatjátékos, dinamikus, nagy a munkabírása és taktikai téren is kiváló. Örülök és elégedett vagyok, hogy csatlakozik a stábomhoz” – idézi a siofokkc.hu Bent Dahlt.

„Pár nappal azután, hogy Bentet kinevezték a Siófok jövőbeli vezetőedzőjének, felhívott és megkérdezte, hogy van-e kedvem csatlakozni a szakmai stábhoz a következő szezontól. Gyakorlatilag azonnal igent mondtam, tudtam, hogy ilyen kihívásra van szükségem. Onnantól kezdve már csak a részleteknek kellett a helyükre kerülniük. Az SKC friss energia az európai kézilabdában. Ambiciózus klub, nagyszerű szurkolókkal. Úgy hallottam, hogy kifejezetten pozitív és barátságos atmoszféra uralkodik a klubért dolgozó emberek között, pontosan ez az a közeg, amelyben szeretek dolgozni. Motiválnak az olyan emberek, akik nem elégednek meg a középszerűséggel, és ezt érzem a siófoki kézilabdával kapcsolatban is. Az a célom, hogy a lehető legjobban tudjam végezni a munkám, segítve a klubot céljai elérésében. Az is fontos számomra, hogy a tapasztalatommal és a tudásommal az SKC utánpótlásrendszerének is segítséget tudjak nyújtani a további fejlődés érdekében“ – mondta Daniel Birkelund szerződése aláírása után. 

2021.04.10 16:24:57

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Sokáig vezetett a montenegrói csapat, de a végén a Győr biztosan nyert a kézilabda BL-ben.

2021.04.08 18:36:20

Kézilabda H. Á.

A Veszprém a visszavágón is felőrölte a Vardart, ezúttal „csak” kilenc góllal győzött.

2021.04.07 13:57:24

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A címvédő német csapat ugyanúgy 33–28-ra nyert, mint korábban Magyarországon.

2021.04.07 09:06:19

Kézilabda BERTA MIHÁLY

A 30 éves balátlövő mélyen volt, de megszületett a második gyermeke, és minden megváltozott.

2021.04.02 17:05:46

Kézilabda H. D.

Danyi Gábor csapata a szünetben öttel vezetett, majd 11 góllal nyert a Buducsnoszt otthonában.