Női kézi: új orosz topklub tűnt fel a térképen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.06. 13:18
null
Dmitrijeva is a CSZKA-ban folytathatja (Fotó: AFP)
Bár hivatalos bejelentésekre még nem került sor, egyre-másra érkeznek a hírek egy új orosz női kézilabdacsapat feltűnéséről. A CSZKA Moszkva már a következő idényre is megszerzett több jó nevű játékost, és a jövőben orosz válogatottakkal taszítaná le a trónról a hazai és nemzetközi vetélytársakat.

A CSZKA Moszkva számos csapatsportban jelen van, a legismertebb természetesen a focicsapat, de a férfi kosarasok nyerték legutóbb az Euroligát. A sikeres és legendás szovjet-orosz katonacsapat, a mindenkori válogatott gerincét adó CSZKA Moszkva férfi kézilabdában is meghatározó erő volt, de a kétezres évek elején nevet és székhelyet váltva Csehovszkije Medvegyiként folytatta.

A legújabb hírek szerint női kézilabdában is komoly tervei vannak, a következő idényben az első osztályban indulhat a csapat, és megpróbálhatja letaszítani a trónról az Ambros Martín irányította Rosztov-Dont, hogy aztán a nemzetközi kupában is szerencsét próbáljon.

Ehhez az olimpia előtt igyekszik egybegyűjteni minél több orosz válogatott játékost, az más kérdés, hogy a nemzeti csapat nagy része éppen Rosztovban játszik. Ha hinni lehet az orosz beszámolóknak, már biztosan a CSZKA-ban folytatja a válogatott egyik kulcsembere, az irányító Darja Dmitrijeva, valamint Polina Vedjohina, Polina Gorskova, Jelena Utkina a Lada Togliattiból, Antonyina Szkorobogatcsenko, Diana Golub és Polina Kaplina a Kubany Krasznodarból, Julija Markova a Dinamo Volgogradból, Natalja Csigirinova a Podravkából, Szara Risztovszka a Krimből, és a CSM Bucuresti-et elhagyó svéd Sabina Jacobsen. Edzőnek a korában a Rosztovot is irányító Jan Leslie-t kérték fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik