nemzetisport.hu 2017.03.31 16:35 Frissítve: 2017.03.31 16:39

Női kézi: történelmi Larvik-vereség, a Titanic sorsa vár rájuk?

A Larvik 353 veretlenül megvívott alapszakaszbeli bajnoki, tizenöt év, tizenegy hónap és tizenöt nap után ismét vereséget szenvedett a norvég női kézilabda-bajnokságban. A Vipers Kristiansand 32–30-ra győzte le a Bajnokok Ligájában még versenyben lévő, ám a szezon végén minden bizonnyal darabjaira hulló címvédőt.

 

A Larvik tizenöt nap híján tizenhat évvel ezelőtt kapott ki legutóbb az alapszakaszban, 2001 áprilisában a Nordstrand bizonyult nála jobbnak, ezt követően mindössze öt alkalommal játszott döntetlent, a többi bajnokiját rendre megnyerte. A legutóbbi hazai alapszakaszbeli vereség után még távolabb kell mennünk, hiszen otthonukban legutóbb 1999-ben kaptak ki.

Mint ismert, a norvég címvédő kerete a nyáron szinte teljesen kicserélődhet, hiszen legjobbjai távoznak, vagy visszavonulnak. Sandra Toft és Sanna Solberg az Esbjergben folytatja, Gro Hammerseng-Edin és Anja Hammerseng-Edin visszavonul, Amanda Kurtovic és Marit Frafjord a CSM Bucuresti keretét erősíti majd a nyártól, Alma Hasanic és Vilde Ingeborg Johansen pedig szintén távozik.

Harald Bredeli, norvég Tv2 szakértője a montenegrói Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre készülő norvégok keretének szétesését a Titanichoz hasonlította egy elemzésében.

„Úgy süllyed el a Larvik, mint a Titanic, és valószínűleg még nem láttuk az utolsó játékost beszállni a mentőcsónakba” – tett utalást arra, bővülhet még a távozók listája.

„Az elmúlt években is előfordult, hogy pénzügyi gondok miatt el kellett engedniük egy vagy két kulcsjátékosukat, de ilyen mértékű változást még nem láttunk – mondta Bredeli. – Egyértelmű, hogy sokkal nehezebb feladatuk lesz a következő idényben, ez azonban jót tehet a norvég kézilabdának.”

 

2022.05.21 23:29:43

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az idén is kalkulálható, ha nem is három, hanem kettő, a végletekig feszült, fordulatos összecsapás, a teljes kézilabdás év méltó lezárása, csúcsra járatása. Általában ez a fő érv mindenféle playoff, ráadás mellett. Az ellenérv pedig úgy szól, hogy mesterségesen gerjesztett izgalom ez, olyan, mintha a maratoni futás mezőnyét 42 kilométerhez érve arra köteleznék, várják be egymást, aztán az utolsó, nem egészen kétszáz méternek veselkedjenek neki egyszerre, hadd szórakozzon a nép.

2022.05.20 18:02:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az FTC 22 góllal nyert a Vác ellen • Kovács Anna és Triscsuk Krisztina is pályafutása utolsó meccsét játszotta.

2022.05.18 22:06:33

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A vezetőség a BL-ben idén nem várta el a négy közé jutást.

2022.05.17 16:36:22

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), VARGA ÁDÁM (percről percre)

A Veszprém ugyan kikapott Dániában, de nem forgott veszélyben a továbbjutása.

2022.05.09 14:50:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az Éles Kézisuliból nőtt ki a fiatal magyar játékosokra építő, MK-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém.