Női kézi: több bejelentéssel készül a Győr, amellyel felbolygatta a piacot

Vágólapra másolva!
2023.08.29. 16:40
null
A Győr új szerzeményei: Rinka Duijndam, Emilie Hovden és Bruna de Paula (Fotó: Győri ETO)
Hétfőn a hagyományoknak megfelelően szurkolói ankéttal vezette fel az új idényt a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. Az eseményen elhangzott, a közeljövőben két-három bejelentés is érkezhet a jövő keretét illetően, amelyekkel kicsit felbolygatták az átigazolási piacot.  

Endrődi Péter ügyvezető a Kisalföld beszámolója szerint kiemelte, a felkészülés során az elmúlt évekhez képest új szisztémában dolgozott a csapat, és reméli, ez az eredményekben is meglátszik majd.

„Az biztos, új korszak kezdődött a klub életében, én hiszek ebben a csapatban – hangsúlyozta. – Fontosnak tartom, hogy ne szóljunk bele a munkába, ha az eredmények a szakmát igazolják, akkor nekünk annyi lesz a dolgunk, hogy tapsoljunk a lelátóról a lányoknak. Ami a célokat illeti, ugyanazt tudom mondani, mint egy éve ilyenkor, a bajnokságot meg kell nyerni, a kupadöntőben esett csorbát ki kell köszörülni, a BL-ben a final fourba jutás a cél. Nem titok azonban, hogy igazából szeretnénk megnyerni a legrangosabb európai kupát, ahogy minden meccset jó lenne megnyerni, de ez nem lesz egyszerű.”

Endrődi elárulta, szeptember-október táján két-három bejelentés várható a jövő csapatát illetően, amellyel „kicsit felbolygattuk a piacot, de Ulrik Kirkely vezetőedzővel komoly stratégiát dolgoztunk ki ezen a téren is, hiszen le kell raknunk az új ETO alapjait úgy, hogy közben az idei keretben is maximális a bizalmunk” – jelentette ki az ügyvezető.

Kérdésre válaszolva elhangzott, az újdonsült kismamák közül Veronica Kristainsen szeptemberben, Silje Solberg pedig októberben tér vissza Győrbe, és fokozatosan kapcsolódnak majd be a munkába.

Kari Brattset csapatkapitányként magyarul köszönte meg a poszttal járó bizalmat, míg a szurkolók hétfőn láthatták először a csapat által a 2023–2024-es idényben viselt mezeket.

NYÁRI VÁLTOZÁSOK A GYŐRI AUDI ETO KC KERETÉBEN
Érkezett: Rinka Duijndam (holland, kapus; Sola, norvég), Emilie Hovden (norvég, jobbszélső; Viborg, dán), Bruna de Paula (brazil, irányító-balátlövő; Metz, francia)
Távozott: Jelena Deszpotovics (montenegrói, átlövő; FTC), Faluvégi Dorottya (jobbszélső; Bietigheim, német), Győri Alexa (kapus, Vác – kölcsönbe), Háfra Noémi (balátlövő; Buducsnoszt Podgorica, montenegrói – kölcsönbe), Anne Mette Hansen (dán, balátlövő; Metz, francia), Amandine Leynaud (francia, kapus, visszavonult), Ogonovszky Eszter (jobbátlövő; Baník Most, cseh – kölcsönbe)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik