Női kézi: szélnek eresztik a játékosokat a Valceánál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.25. 16:29
Úgy tűnik, nem tudnak úrrá lenni a súlyosbodó anyagi gondokon az Oltchim Valcea női kézilabdacsapatánál, így a már eddig ismert távozók után a többi kulcsjátékost is szélnek eresztik.

Mint ismert, a Valcea szinte egész szezonját beárnyékolták az anyagi problémák, ám a csapatnak így is meg volt az esélye, hogy döntőt játsszon a Bajnokok Ligájában, a négy között azonban drámai körülmények között búcsúzott a későbbi győztes Győri ETO-val szemben. A román bajnokságot ugyan hibátlan teljesítménnyel megnyerte, a román kupában azonban már a négybe sem került be.

Már idény közben is többen távoztak a csapattól, majd a szezon lezárultával az is biztossá vált, hogy Katarina Bulatovics, Marija Jovanovics, Oana Manea, Silvia Navarro és Ramona Farcau továbbáll, míg legfrissebb fejleményként azokat a játékosokat (Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Alexandrina Barbosa, Paula Ungureanu, Ada Nechita) is szélnek eresztik, akik korábban úgy nyilatkoztak, jövőre is maradnának. Nem lesz azonban könnyű dolga utóbbi játékosoknak új csapatot találni, ugyanis a legtöbb helyen már kialakultak a jövő szezonbeli keretek. Adina Meirosu úgy nyilatkozott nemrégiben, hogy valószínűleg visszavonul. Kérdéses az érvényes szerződéssel rendelkezők (Iulija Manaharova, Iulia Curea) sorsa.

A hírek szerint a következő, átmenetinek szánt szezonnak fiatal játékosokkal illetve néhány, kölcsönből visszaérkezővel vágna neki a Valcea. Az sem elképzelhetetlen ugyanakkor, hogy bedöntik a klubot, ha nem látnak már esélyt a felhalmozott tartozások rendezésére, ekkor új alapokról indulhatnának. Jelen körülmények között a Bajnokok Ligájában való szereplés is igencsak bizonytalanná vált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik