Női kézi: lemondott a Győr elnöke, Bartha Csaba – sajtóhír

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.13. 10:00
null
A hírek szerint Bartha Csaba távozik az elnöki posztról (Fotó: Török Attila, archív)
A nemrégiben indított, győri és soproni hírekkel foglalkozó ujszonalunk.com elnevezésű portál úgy tudja, Bartha Csaba lemondott a női kézilabda NB I-ben szereplő, ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC elnöki posztjáról.

 

Az Új Szó Nálunk azt írja, hogy a tervek szerint gazdasági társaságot hoznak létre a csapat működtetésére, a jelenlegi klub megmarad, de más feladatokkal. A portál úgy tudja, hogy Bartha Csaba nem értett egyet az átalakulás egyes részeivel, ezért döntött a mostani évad végi távozás mellett – az Audi által delegált elnökségi tagokkal együtt.

A honlap megkereste a Győr kommunikációs vezetőjét, Szabó Tamást, aki elmondta, ő nem volt ott az elnökségi ülésen, arról semmilyen továbbítandó információt nem kapott, így nincs is mit közölnie.

Azt is írják, az elnök lemondását megelőzte, hogy Dézsi Csaba András polgármester bizalma „megcsappant” az ETO KC elnöke iránt. Dézsi a portálnak adott nyilatkozatában elmondta, rendkívül jó szakembernek tartja Barthát, megítélése szerint remek munkát végez a klub élén, ugyanakkor azt is leszögezte, nem érthet egyet azzal, hogy a klub egyszemélyes kft. tulajdonába kerüljön, és azzal sem, hogy a mindenkori város ne lehessen döntési pozícióban.

A cikkből kiderül, Dézsi azt tartja helyesnek, hogy a város többségi, legalább 50+1 százalékos tulajdonosa legyen annak a gazdasági társaságnak, amely a klubot birtokolja a folytatásban. Ellenkező esetben nem lesz beleszólása Győrnek a klubot érintő döntésekbe.

A portál úgy tudja, az elnökségi ülés előtt Bartha beszélt a tagokkal, és ő maga kérte, hogy fogadják el a távozását. Az utánpótlásban (a 14 év alattiaknál) felajánlott posztot méltatlannak találta a klubelnökség után, nem akart ilyen feltételek mellett maradni. Szavaira hallgattak az elnökségi tagok, így végül egyhangú szavazással mondtak igent az elnök-ügyvezető igazgató távozására. Ezt követően az audis elnökségi tagok jelezték, szintén lemondanak pozíciójukról, amelyet magánemberként töltöttek be. Az Audi azonban a kialakult helyzet miatt nem száll ki, a német óriásvállalat továbbra is szponzora marad az együttesnek.

Az ügy kapcsán lapunk is megkereste Bartha Csabát és Szabó Tamást, azt a választ kaptuk, hogy nem reagálnak a megjelent sajtóhírekre, ha bármilyen mondanivalója lesz a klubnak, természetesen értesítik a sajtót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik