nemzetisport.hu
2015.12.03 12:30 Frissítve: 2015.12.03 13:41

Női kézi: Győrben folytatja a világ egyik legjobbja

A következő szezontól három éven át a Győri Audi ETO KC-ban folytatja a pályafutását a világ egyik legjobb jobbátlövője, a larviki Nora Mörk.

Nora Mörk személyében a világ egyik legjobbja igazol Győrbe (Fotó: AFP)

 

A norvég kézilabdázó először közleményben ismerte el, hogy hét esztendő után, jövő nyáron elhagyja a Larvikot, és a következő szezontól a kisalföldi együttesben játszik. A Győri ETO bejelentette: hároméves szerződést kötött az átlövővel.

A Bajnokok Ligája-győztes 24 éves kézilabdázó a norvég elitcsapat, a Larvik és a válogatott egyik húzóembere, az elmúlt szezonban bekerült az Eb és a BL álomcsapatába is, s csak azért nem olimpiai bajnok, mert súlyos sérülése miatt lemaradt a 2012-es londoni játékokról.

 
Az ETO új szerzeménye nemcsak az egyik legjobb, az egyik legszebb is! – képek

„Hét, Larvikban töltött év után elérkezettnek láttam az időt, hogy váltsak, és valami újat próbáljak ki – nyilatkozta Nora Mörk. – Ahogy a győri klubot megismertem az utóbbi években, a munka, a célok, a közösség igazán nekem való, úgy gondolom, nagyon jól fogom ott érezni magam. Azt is elmondhatom, hogy az ETO szurkolótábora, a hazai meccsek hangulata mindig megfogott Győrben, és többször gondoltam arra, hogy ezt az érzést én is átélném egyszer. Természetesen az ETO-ban játszó norvég csapattársaimmal is beszélgettem, közülük Heidi Löke áll hozzám legközelebb. Ő az egyik oka, hogy végül a Győr ajánlatát fogadtam el.”

„Nora jelenleg a legszűkebb világelit tagja a női kézilabdában, ezért nagy fegyverténynek tekintjük a szerződtetését – mondta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke – Ezt a rangot nemcsak kimagasló tudásának köszönheti, hanem egyedi hozzáállásának, mentális erejének és küzdeni tudásának.”

A klubelnök ezzel arra utalt, hogy Mörk 2011-ben egy súlyos térdprobléma miatt közel két évet volt kénytelen kihagyni pályafutásából, amely után képes volt újra csúcsformába kerülni, és a világ legjobbjai közé küzdötte magát.

A norvég Tv2 arról is ír, hogy a 2010-ben és tavaly is Eb-aranyat nyerő Mörk érkezése miatt válogatottbeli poszttársa, a 31 éves Linn Jörum Sulland várhatóan csak egy idényt tölt Győrben. Ő a nyáron szintén a Larviktól érkezett a zöld-fehérekhez.

2022.12.08 18:32:52

Kézilabda nemzetisport.hu

Remekül játszott Nenadics, és húzta magával a többieket is – nem volt esélye a Wisla Plocknak.

2022.12.07 16:22:10

Kézilabda nemzetisport.hu

Az egyre jobb formában játszó magyar csapat hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a BL-győzelmet megcélzó Kielce ellen.

2022.12.04 09:53:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Gyengén kezdett a CSM, majd belelendült a játékba Omoregie és Pintea, erre nem volt ellenszere Elekéknek.

2022.12.03 17:38:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Többen is világklasszis teljesítménnyel rukkoltak elő a magyar együttesből, kikapott a román csapat.

2022.11.30 20:07:21

Kézilabda nemzetisport.hu

Először kapott ki a magyar csapat a BL mostani idényében, harmadszorra nem sikerült megverni a horvátokat.