N. T., N. P. T. 2019.01.10 09:53 Frissítve: 2019.01.12 14:58

Női kézi: „Ez a dal a magyarok szívéből jön” – az Érd francia kapusa nekünk is énekelt

Nemcsak az érdi női kézilabdacsapat utánpótlását, hanem az egész országot meglepte a francia Julie Foggea azzal, hogy szinte tökéletes kiejtéssel elénekelte karácsonykor Oláh Ibolya „Magyarország” című számát. Az NSO Tv stábjának elmesélte a történet hátterét, el is énekelte nekünk a dalt, és még egy saját szerzeménnyel is meglepett minket.

 

Hallgassa meg, hogyan énekel az Érd kapusa!

Korábban valószínűleg nem sokan tudták az Érd kapusáról, hogy a kézilabda mellett a zenéhez is van tehetsége. Márpedig ahogy a Karib-térségben található Guadeloupe-ról származó 28 éves játékos nekünk elmondta, a zene tulajdonképpen a vérében van, már gyerekkorában is folyton énekelt.

Később azonban úgy döntött, szeretne profi kézilabdázó lenni, ezért 18 évesen Franciaországba költözött, ahol kilenc évig játszott. A zenélést nem hagyta abba, FullKolor néven egy banda tagja is volt. A reggae stílus közel áll a szívéhez (az előadók közül Tarrus Riley és Etana a kedvencei), de igazából sokféle zenét meghallgat.

Egy idő után új kihívásra vágyott, ezért igazolt 2017-ben Érdre:

Előtte nem sokat tudtam Magyarországról, az itteni emberekről és kultúráról, így azt sem tudtam, mire számíthatok. Ehhez képest nagyon jól érzem itt magamat. Budapest csodálatos város, a legszebb, ahol eddig megfordultam Európában” – mondta Foggea, aki csak ritkán látja a családját, évente vagy kétévente egyszer nyílik rá lehetősége, hogy hazautazzon. De mint mondja, elfogadta, hogy a karrierje érdekében meg kellett hoznia ezt a lépést.

Foggea (balra) és a FullKolor

Régi vágya volt, hogy egy magyar dalt megtanuljon, és azért esett a választása Oláh Ibolya számára, mert „érzi benne a magyar emberek szívét”. Az éneklése sikere és a kapott pozitív reakciók nagyon meglepték. „Néha a kis figyelmességek a legjobbak.”

Énekelni még jobban tud magyarul, mint beszélni, de már sok mindent megért a mindennapi életben. Ami a jövőbeni terveit illeti, egyelőre nem tudja, meddig folytatja a játékot, de egy kapus esetében egyébként is sokszor kitolódik a visszavonulás ideje.

Vannak terveim a kézilabda utánra is, de nem szeretnék róluk részleteibe menően beszélni. Az biztos, szeretném magam kipróbálni az üzleti életben, és természetesen a zenélést is folytatnám, képezném magamat. Az élet azonban tele van meglepetésekkel, új lehetőségekkel, így nem tudhatjuk, mit tartogat még számomra. Talán holnaptól körbeutazom a világot a Magyarország című számmal, nem lenne ellenemre” – zárta egy mosoly kíséretében.

Az édesanyjával Budapesten

 

2022.09.24 17:05:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz végig vezetett, volt, hogy nyolc góllal is, végül néggyel bizonyult jobbnak az ETO-nál.

2022.09.24 10:51:49

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben sokkal jobb volt a vendég Brest, de felállt a padlóról az FTC... Hogy nagyon elrontsa a legvégét.

2022.09.22 17:59:40

Kézilabda nemzetisport.hu

Fordulatos első félidő után a másodikban a Nantes tartotta előnyét és öt góllal legyőzte a Szegedet.

2022.09.21 19:56:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Sokkal jobban játszott a magyar csapat, tíz gól is volt a különbség idegenben, hét lett a vége.

2022.09.18 13:33:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A török Kastamonu lelkesen küzdött, de semmilyen gondot nem tudott okozni a győrieknek.