Női kézi El: a Siófok az 1., a Vác a 2. kalapból várja a sorsolást

Vágólapra másolva!
2020.11.23. 18:48
null
Tomoriék az első kalapból várják a sorsolást
Az Európai Kézilabda-szövetség hétfő délután közzétette a női Európa-liga csoportkörének sorsolása előtti kalapbeosztását, amely szerint a csütörtöki procedúrát a Siófok az első, a Vác a második kalapból várhatja. A járvány miatt egymeccses playoffkörben egyetlen góllal búcsúzó DVSC ugyanakkor írásban jelezte az európai szövetségnek (EHF): készen áll a beugrásra, ha a továbbjutó 16 csapat közül valamelyik visszalépne.

 

Az elmúlt hétvégén kialakult a női kézilabda Európa-liga csoportkörének 16-os mezőnye, miután a négy kiemelthez csatlakozott a selejtezősorozat 12 győztese is, így hétfőn az EHF elkészítette a kalapbeosztást is a csütörtök délelőtti sorsolás előtt.

A beosztás szerint a Siófok az első kalapból várja a sorsolást, a másik magyar csapat, a Vác a második kalapban kapott helyet. Az első csoportmeccsekre jövő év január 9–10-én kerül sor, s 6 forduló után a csoportok első két helyezettjei lépnek tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A selejtezők során szombaton a DVSC meglehetősen drámai mérkőzésen búcsúzott: a török Kastamonu otthonában 31–30-ra kikapott, így lemaradt a főtábláról. A debreceni klub hétfőn hivatalos honlapján közölte: nem tesznek le arról, hogy mégis csatlakozzanak az El mezőnyéhez: írásban jelezték az EHF-nek, hogy az esetleges visszalépések esetén vállalja a beugró szerepét.

A csoportkör sorsolásátnovember 26-án, csütörtökön, 11 órai kezdettel tartjákaz EHF bécsi központjában.

NŐI KÉZILABDA EL
Kalapbeosztás a csoportkör sorsolása előtt

1. kalap
Herning-Ikast Handbold (dán)
Siófok KC
CS Minaur Baia Mare (román)
Handball Club Lada (orosz)

2. kalap
Váci NKSE
HC Dunarea Braila (román)
Astrahanocska (orosz)
Kastamonu Belediyesi GSK (török)

3. kalap
Nantes Atlantique Handball (francia)
Storhamar Handball Elite (norvég)
HC Zvezda (orosz)
Kubany (orosz)

4. kalap
Fleury Loiret Handball (francia)
Paris 92 (francia)
Thüringer HC (német)
MKS Perla Lublin (lengyel)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik