Női kézi BL: Nagyon jót tett a lelkünknek a győzelem – Klujber Katrin

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 12:42
null
Klujber Katrin nagy formában (Fotó: Dömötör Csaba)
Az FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap 32–30-ra nyert idegenben a Krim Ljubljana ellen, a sikerben oroszlánrészt vállalt 12 góljával Klujber Katrin, aki az egész évadban remekel.

 

– Mosolygósabban kezdődött a hétfői edzés, mint a korábbiak az elmúlt hetekben?
– Igen, nagyon jót tett a lelkünknek a Ljublanában aratott győzelem, mindenki vidámabb volt – válaszolt Klujber Katrin, aki ebben az évadban négy meccsen összesen 33 BL-gólnál jár. – Persze aggódunk Szöllősi-Zácsik Szandráért, aki a vasárnapi mérkőzésen megsérült és hétfő este esett át alaposabb orvosi kivizsgáláson, reméljük, nincs nagyobb baj, és hamar visszatérhet közénk.

Aleksandra ROSIAK, a Krim balátlövője
„Az első félidőben jól játszottunk, a védekezésünk is megfelelő volt. Aztán többet hibáztunk a kelleténél, hátul nem voltunk elég kemények, ennek köszönhető, hogy a Ferencváros végül két góllal többet szerzett, mint mi. Természetesen érzékenyen érintett minket Dmitrijeva kiválása, de utána is végig harcoltunk. Sajnálom, hogy kikaptunk, de a küzdőszellem miatt büszke vagyok a csapatra és a szakmai stábra is, szerintem jó úton járunk.”

– Megérzi egy játékos mérkőzés előtt, hogy kiemelkedő teljesítményt fog nyújtani?
– Én nem éreztem ezt a Krim elleni meccs előtt, és egyébként sem nagyon szoktam. Minden mérkőzéshez úgy állok, hogy a lehető legtöbbet akarom kihozni magamból, ennek érdekében van egy meccs előtti rutinom, amit mindig elvégzek. A Ljubljana ellen belőttem az első két hetest, majd amikor a talajról eleresztett lövésem is beakadt, akkor gondoltam úgy, hogy ezúttal egyénileg és csapatszinten is jó teljesítményre lehetünk képesek.

– Talán egy rosszabb periódusa volt az FTC-nek a mérkőzésen, egyébként kézben tartotta mérkőzést. Mi volt a kulcs a győzelemhez?
– Jól kezdtünk, aztán akadt némi zavar védekezésben és támadásban is. Utána, az első félidő második felében Szani sérülésénél kiállították a szlovének egyik legjobbját, Darja Dmitrijevát, és azért az fontos momentumnak bizonyult. A szünetben döntetlen volt az állás, aztán sikerült a támadást és a védekezést is összerakni, és szerencsére Janurik Kinga is nagyszerűen védett. Nagyon lényeges, hogy a lövőszázalékunk sokat javult, vagyis a helyzeteket jobban használtuk ki, mint korábban, ez is kellett a sikerhez.

– Azért a győzelemben nagy szerepe volt, hogy a második félidőt egy négy nullás rohammal kezdjék.
– Igen, azután éreztük is, hogy meglesz a mérkőzés, sajnos a végén azért aggódhattunk, de az időkérésnél Elek Gábor megnyugtatott minket, és kérte, hogy ne legyen több rossz támadásbefejezés. Higgadtan vittük végig a hajrát.

– Az elmúlt hetek rossz formája után mire volt a legnagyobb szükség, hogy javulni tudjanak? A válogatott mérkőzéseire, esetleg sok beszélgetésre, vagy még több munkára?
– Az biztos, hogy a válogatottal töltött hét mindenkinek jót tett, kaptunk másfajta impulzusokat is, más stílusban játszottunk, eltérő edzésmódszerek alapján készültünk. Azt hiszem, úgy mentünk vissza a klubunkba, hogy a korábbi vereségekre már nem is gondoltunk.

– A ljubljanai győzelem visszahozta a megcsappant önbizalmat?
– Úgy gondolom, igen, nagyon fontos két pontot szereztünk, és a mérkőzés előtt azért eszünkbe jutott, hogy a tavasszal, az előző évad nyolcaddöntőjében fájó vereséget szenvedtünk Ljubljanában.

Már 33 gólnál tart Klujber Katrin a mostani Bajnokok Ligája-idényben, ebből 12-t a Krim Ljubljana ellen jegyzett (Fotó: Dömötör Csaba)
Már 33 gólnál tart Klujber Katrin a mostani Bajnokok Ligája-idényben, ebből 12-t a Krim Ljubljana ellen jegyzett (Fotó: Dömötör Csaba)

– Adhat ez a siker akkora lendületet, hogy szombaton legyőzzék Érden a címvédő norvég Viperst?
– Nem lesz könnyű hetünk, szerdán még vár ránk egy fontos bajnoki mérkőzés Siófokon, aztán biztos, hogy nagyon sokat fogunk készülni a norvégokra. Szeretnénk jó mérkőzést vívni velük, mindenki maximálisan odateszi magát. Szerintem meg tudjuk lepni a BL-címvédőt.

– Önnek minden bizonnyal elég lenne azt nyújtania, amit eddig ebben az évadban. Minek tulajdonítja, hogy hétről hétre ilyen eredményesen, jól kézilabdázik?
– A nyáron változtattam az étrendemen, és tökéletesen végrehajtottam, amit kértek tőlem a felkészülés során. Úgy álltam neki ennek az idénynek, hogy megvalósítom a terveimet, a csapattal pedig elérjük a céljainkat – itthon és a Bajnokok Ligájában is.

– A nyáron sokszor elhangzott, hogy az FTC végre odaérhet a BL négyes döntőjébe ezzel a kerettel, aztán három kör után sokan temették a csapatot. Hiszi, hogy elérhető még a final four?
– Valóban, az elmúlt hetek alapján biztos sokan mondták, hogy nincs esélyünk, de én úgy látom, képesek vagyunk megcsinálni, van még lehetőség ebben a Ferencvárosban.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT
KRIM MERCATOR LJUBLJANA (szlovén)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 30–32 (15–15)
Ljubljana, 525 néző. V:
Metalari, Nikolovszki (északmacedónók)
LJUBLJANA: Riszovics – RADICSEVICS 9 (4), Lazovic 4, Dmitrijeva 1, Pineau 2, Stanko 3 (1), Zabjek 2. Csere: Arenhart (kapus), Ljepoja 1, Klemencic 3, ROSIAK 4, Svetik 1, Varagic, Kovárová. Edző: Dragan Adzic
FTC: JANURIK – MALESTEIN 6, Bölk 3, Tomori, Edwige 2, LEKICS 5, Márton G. 2. Csere: Sass (kapus), KLUJBER 12 (4), Szöllősi-Zácsik 1, Kisfaludy, Hársfalvi, Szucsánszki 1, Cvijics. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–5. 11. p.: 6–5. 22. p.: 12–10. 25. p.: 12–13. 37. p.: 15–19. 46. p.: 18–24. 52. p.: 23–29. 56. p.: 27–29
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Dragan Adzsic
: – Elismerésem az FTC-nek, de a lányaimnak is, akik végigharcolták ezt a kemény meccset. Dmitrijeva elvesztése nagy érvágás volt, ám a vereség ellenére sem vagyok elégedetlen, mert fejlődünk, a jó irányba haladunk.
Elek Gábor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, aztán a támadásban elkövetett butaságainkat gyorsan megbüntette a Krim. Amíg az emberelőnyös, illetve hátrányos helyzeteket nem tudtuk megoldani, addig hátrányban voltunk. Nyilván Dmitrijeva piros lapja meghatározó volt, de ugyanez elmondható Szöllősi-Zácsik Szandra sérülésére is. Fontos volt, hogy a második félidő elején sikerült öt-hat gólos előnyt kiépíteni, és ebből maradt meg kettő, a végére darabra és fizikailag is elfogytunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik