Női kézi BL: Kár, hogy nem volt még öt percünk – Schatzl

DOMONKOS SÁNDOR BÁLINTDOMONKOS SÁNDOR BÁLINT
Vágólapra másolva!
2023.06.03. 17:41
null
Schatzl Nadine sajnálja, hogy nem volt még öt perce a Győrnek (Fotó: Árvai Károly)
Mint arról beszámoltunk, a Győri Audi ETO KC 37–35-ös vereséget szenvedett a legutóbbi két kiírást megnyerő norvég Vipers Kristiansandtól a női kézilabda Bajnokok Ligája MVM Dome-ban rendezett négyes döntőjének elődöntőjében. A kisalföldiek a második félidőben csökkentették a norvégok előnyét, de kétgólos vereséggel a bronzéremért játszhatnak az FTC–Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg mérkőzés vesztesével.

 

– Komoly hátrányból tudott visszajönni a Győr szoros eredményre, de egy Bajnokok Ligája-elődöntőben azt hiszem, nincs nagy jelentősége a különbségnek, a lényeg, hogy ki nyer. Mi történt?
– Rosszul kezdtünk, nagyon sok lerohanásgólt kaptunk az első félidőben és ez jelentette a különbséget. Örülök annak, hogy a második félidőben sikerült úgy játszanunk, ahogy azt szerettük volna. Kár, hogy nem volt még öt percünk. Sajnálom, mert nagyon-nagyon szerettünk volna nyerni.

– Miben volt jobb a Vipers, az egy az egy elleni helyzetekben?
– Nagyon sok gól esett ezen a meccsen mindkét oldalon. Nagy iramú mérkőzés volt, az első félidőben viszont a visszarendeződésünk nem volt olyan jó, míg az ő lerohanásuk erősebb volt.

– Sok energiát fektettek ebbe a mérkőzésbe. Mi marad holnapra?
– Most lesz egy kevés időnk regenerálódni és szerencsére a csapat nagy részének volt ilyenben része, tudjuk, mire számíthatunk és nem kell spórolnunk, mert egy ilyen hétvégén mindent egy lapra teszünk fel.

– A szurkolóknak mekkora szerepe volt abban, hogy visszazárkózott a Győr két gólra?

– Ők mindig segítenek nekünk, akkor is tovább szurkoltak nekünk, amikor öt volt közte és ez nagy löketet ad. Bízom benne, hogy holnap is ilyen szurkolásra számíthatunk. Remélem, ezt legalább egy bronzéremmel meg tudjuk hálálni.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (Budapest, MVM Dome)
ELŐDÖNTŐ
Győri Audi ETO–Vipers Kristiansand (norvég) 35–37
(18–23)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik