Női kézi BL: Ha búcsúzni kell, akkor így, majdnem a csúcson – Szucsánszki

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.06.04. 21:56
18 év hűség – ezt a molinót feszítették ki a Ferencváros szurkolói a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő előtt, hiszen a Vipers elleni találkozón lépett utoljára pályára Szucsánszki Zita, aki 2005 óta játszott zöld-fehér színekben. Az irányító a pályán még sírt, de a könnyeit letörölve már arról beszélt az interjúfolyosón, hogy ha búcsúzni kell, akkor így, majdhogynem a csúcson. BL-ezüstéremmel a nyakában.

„Nagyon vegyesek az érzéseim. A tizennyolc évet kimondani is borzasztó, van ennél fiatalabb csapattársaim is a keretben. Rengeteg jó emlékem van, nagyon jó csapatokban játszhattam, ahogy cserélődött körülöttem a játékosállomány. A végére összeálltunk az öregekkel, Tomori Zsuzsi, Zácsik Szani, ilyen retró-Fradi lett a végére. Ami bennem van, az az, hogy ha búcsúzni kell, akkor így, majdhogynem a csúcson. Úgyhogy, nincs hiányérzetem” – mondta Szucsánszki Zita pályafutása utolsó mérkőzése után.

Videónkban bővebben is beszél élete első final fourjáról, amely 36 évesen adatott meg neki, illetve arra is választ ad, hogy a Metz vagy az Ejsberg elleni csoda volt-e számára az idény fénypontja. Továbbá az is szóba kerül, hogy hosszú pályafutása során mely sikerek állnak a legközelebb a szívéhez.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (MVM Dome)
DÖNTŐ

Vipers Kristiansand (norvég)–FTC-Rail Cargo Hungaria 28–24(14–13)
Budapest,
MVM Dome,20 022néző (telt ház, világrekord-beállítás).V:Prastalo, Balvan (bosnyákok)
KRISTIANSAND:
KATRINE LUNDE – Knedlíková 3 (1), Waade, Jezic 1, JERÁBKOVÁ 4, ROBERTS 5, NAES ANDERSEN 6.Csere:Börjesson (kapus), VJAHIREVA 6, Tchaptchet 1, Sercien-Ugolin, Dahl 1, Höve 1, Dahlum, Hesselberg, M. Andersen.Edző:Ole Gustav Gjekstad
FTC:Bíró B. – Malestein 2, Klujber 2 (2), Szucsánszki, Kisfaludy 1, BÖLK 5, Márton G. 2.Csere:Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 3, LEKICS 5 (3), Szöllősi-Zácsik 3, Stolle 1, Hársfalvi, Kukely A.Edző:Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 11. perc:
5–1.15. p.:9–4.20. p.:12–9.26. p.:14–11.38. p.:21–14.44. p.:24–16.47. p.:24–19.53. p.:27–19
Kiállítások:8, ill. 6 perc.Hétméteresek:1/1, ill. 6/5
MESTERMÉRLEG

Ole Gustav Gjekstad:– Elképesztő mérkőzés, nagy csata volt, köszönet érte az FTC-nek és Elek Gábornak. Kiváló edző, remélem, hamarosan újra találkozunk a pályán. Fantasztikus, amit a játékosaink a teljes idényben és ezen a hétvégén véghez vittek. Katrine Lunde egy legenda, nagyon fontos volt az ő teljesítménye. Az újabb aranyérem tökéletes zárása volt a Vipersnél töltött időszakomnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik