N. T. 2020.04.26 11:19 Frissítve: 2020.04.26 12:10

Női kézi BL: az orosz főszponzor elég egyértelmű üzenetet küldött

A női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének névadó szponzora, az orosz Delo Group mindenképpen azt szeretné elérni, hogy megrendezzék a negyeddöntőket a final four előtt.

 

Az orosz névadó szponzor nagyon nem szeretné, ha a Rosztov a zöldasztalnál bukná el a final four esélyét (Fotó: Micheller Szilvia)

Mint ismert, az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága pénteken úgy döntött, hogy nem változtatja meg a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének egyszer már elhalasztott időpontját, és egyelőre marad a szeptember 5-6-i hétvégén, miközben vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőkre közvetlenül előtte, 3-án kerüljön sor a magyar fővárosban.

Ha a szeptemberi dátum nem tartható, akkor októberre kerülhet át az esemény, ebben az esetben azonban nem rendeznének negyeddöntőt, hanem a középdöntők első két helyezettjei, a címvédő Győri ETO mellett az egyaránt francia Metz és Brest, valamint a dán Esbjerg automatikus résztvevője lenne a final fournak.

Ez az eshetőség értelemszerűen nem nyerné el a legjobb nyolcba jutott másik négy együttes tetszését, így többek között az egyik esélyesnek számító, de a középdöntős csoportjában a körbeverés miatt csak 3. helyen záró Rosztov-Don is elesne a négyes döntőtől. A záró hétvége névadó szponzora, az orosz Delo Group elég egyértelmű üzenetet fogalmazott meg.

Szergej Siskarjov (Fotó: tass.ru)

Nem titkoljuk, hogy a szponzor és az orosz szövetség nevében írtunk egy levelet az EHF végrehajtó bizottságának, amelyben elmondtuk, felül kell vizsgálnunk a szerződésünket. A Delo áttekinti a marketingügyeit az európai piacon, ahol azért támogatjuk a Bajnokok Ligáját, mert orosz klubként a Rosztov-Don is szerepel benne. Nagyon reméljük, hogy végül az első variációra fognak alapként tekinteni, és szeptember harmadikán sor kerül az egymeccses negyeddöntőkre Budapesten. A magunk részéről ehhez fogunk ragaszkodni”mondta az orosz sportági szövetség és a Delo elnöki posztját is betöltő Szergej Siskarjov az orosz állami TASZSZ hírügynökségnek.

„Ha mindez pénzügyi kérdés, akkor hajlandóak vagyunk a plusz forrásainkból erre a célra átcsoportosítani, így a szervezők nem hivatkozhatnának arra, anyagi okok miatt nem megvalósítható a negyeddöntők lejátszása. A Rosztov-Don, az orosz szövetség és a Delo tovább fog érvelni emellett, reméljük, meghallják a hangunkat” – tette hozzá Siskarjov.

Mint szombaton megírtuk, az orosz bajnokságok befejezetté nyilvánításával a nőknél a korábbi győri sikertréner, Ambros Martín irányította Rosztov megvédte elsőségét. 

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.

2021.09.16 17:50:18

Kézilabda R. P.

A szünetben néggyel vezettek a franciák, de a második félidőben 21 gólt dobva győzött Ilics csapata.

2021.09.15 18:07:33

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

A magyar csapat jól kezdte a Montpellier elleni meccset, de végül örülnie kellett az egy pontnak.