Női kézi BL: az orosz főszponzor elég egyértelmű üzenetet küldött

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.04.26. 11:19
null
Az orosz névadó szponzor nagyon nem szeretné, ha a Rosztov a zöldasztalnál bukná el a final four esélyét (Fotó: Micheller Szilvia)
A női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének névadó szponzora, az orosz Delo Group mindenképpen azt szeretné elérni, hogy megrendezzék a negyeddöntőket a final four előtt.

Mint ismert, az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága pénteken úgy döntött, hogy nem változtatja meg a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének egyszer már elhalasztott időpontját, és egyelőre marad a szeptember 5-6-i hétvégén, miközben vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőkre közvetlenül előtte, 3-án kerüljön sor a magyar fővárosban.

Ha a szeptemberi dátum nem tartható, akkor októberre kerülhet át az esemény, ebben az esetben azonban nem rendeznének negyeddöntőt, hanem a középdöntők első két helyezettjei, a címvédő Győri ETO mellett az egyaránt francia Metz és Brest, valamint a dán Esbjerg automatikus résztvevője lenne a final fournak.

Ez az eshetőség értelemszerűen nem nyerné el a legjobb nyolcba jutott másik négy együttes tetszését, így többek között az egyik esélyesnek számító, de a középdöntős csoportjában a körbeverés miatt csak 3. helyen záró Rosztov-Don is elesne a négyes döntőtől. A záró hétvége névadó szponzora, az orosz Delo Group elég egyértelmű üzenetet fogalmazott meg.

Szergej Siskarjov (Fotó: tass.ru)
Szergej Siskarjov (Fotó: tass.ru)

Nem titkoljuk, hogy a szponzor és az orosz szövetség nevében írtunk egy levelet az EHF végrehajtó bizottságának, amelyben elmondtuk, felül kell vizsgálnunk a szerződésünket. A Delo áttekinti a marketingügyeit az európai piacon, ahol azért támogatjuk a Bajnokok Ligáját, mert orosz klubként a Rosztov-Don is szerepel benne. Nagyon reméljük, hogy végül az első variációra fognak alapként tekinteni, és szeptember harmadikán sor kerül az egymeccses negyeddöntőkre Budapesten. A magunk részéről ehhez fogunk ragaszkodni”mondta az orosz sportági szövetség és a Delo elnöki posztját is betöltő Szergej Siskarjov az orosz állami TASZSZ hírügynökségnek.

„Ha mindez pénzügyi kérdés, akkor hajlandóak vagyunk a plusz forrásainkból erre a célra átcsoportosítani, így a szervezők nem hivatkozhatnának arra, anyagi okok miatt nem megvalósítható a negyeddöntők lejátszása. A Rosztov-Don, az orosz szövetség és a Delo tovább fog érvelni emellett, reméljük, meghallják a hangunkat” – tette hozzá Siskarjov.

Mint szombaton megírtuk, az orosz bajnokságok befejezetté nyilvánításával a nőknél a korábbi győri sikertréner, Ambros Martín irányította Rosztov megvédte elsőségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik