nemzetisport.hu
2018.04.24 20:50 Frissítve: 2018.04.24 21:07

Női kézi: az érdi polgármester szerint tarthatatlan a jelenlegi helyzet

A Ferencvárostól elszenvedett kiütéses vereséggel új fejezet nyílik az érdi női kézilabdaklub életében – jelentette ki T. Mészáros András, Érd polgármestere. A tulajdonos képviselőjeként arról beszélt az erdmost.hu-nak adott interjúban, hogy tarthatatlan a jelenlegi helyzet, mivel az évről évre növekvő költségvetési támogatás ellenére sem látszik a fejlődés a csapatnál.

 

Változás jöhet az érdi csapat életében (Fotó: Török Attila)

Úgy látszik, a Ferencváros otthonában elszenvedett 17 gólos vereség volt az utolsó csepp a pohárban Érd polgármesterénél, aki egy frissen megjelent interjúban élesen bírálta a város női kézilabdacsapatát.

„Ilyen megalázó vereségre nem volt példa  – mondta T. Mészáros András az erdmost.hu-nak. –  A tulajdonos képviselőjeként ezt elfogadhatatlannak tartom. Nem szóltam egy szót sem az elmúlt szezonban, amikor a közvélemény számára is eléggé kérdőjeles meccset játszottunk a Mosonmagyaróvár ellen. Nem szóltam akkor sem, amikor az EHF-kupából tíz gól előnyről estünk ki. Ami egyébként nem először fordult elő. Ezek furcsa és számomra megmagyarázhatatlan ügyek. A Fradi elleni legutóbbi mérkőzés az utolsó csepp volt a pohárban. És a körülmények megítélésén az sem javít, hogy a találkozó után a csapat vezetőinek küldött, magyarázatot váró megkeresésemre sem a klub elnöke, sem az ügyvezető igazgató nem válaszolt. Ez azt jelzi, mintha ezek az emberek személyes tulajdonukként kezelnék a város tulajdonát.”

A polgármester szerint az együttes teljesítménye nincs arányban a várostól kapott támogatással.

„A klub évről évre növekvő mértékű közpénzből működik, és ennek felhasználásáról el kell tudni számolni. Különösen akkor, ha a növekvő támogatás ellenére öt éve jottányit sem lépett előre a csapat. Márpedig ha nem a tulajdonos, azaz a város érdekeinek megfelelően alakulnak a csapat ügyei, akkor meg kell vizsgálni, hogy eljött-e az ideje a változtatásnak. Ez lehet személyi, illetve anyagi természetű változtatás. Meg kell vizsgálni, hogy melyik az indokolt, melyik szükséges ahhoz, hogy az Érd a közpénzből vásárolt és fizetett játékosok valós tudásához méltó eredményeket érjen el, s ezzel hozzájáruljon a város jó híréhez. Ha kell, edzőcserével, ha kell, vezetőségcserével, ha kell, a támogatási szerződés felülvizsgálatával. Ami biztos: a mostani helyzet tarthatatlan.

A szerdai, Kisvárda elleni bajnokin csak a győzelem elfogadható, ám ez nem változtat a helyzet megítélésén. „A Fradi elleni mérkőzés lefújásával új fejezet nyílt az érdi kézilabda történetében.”

2023.06.05 18:18:30

Kézilabda nemzetisport.hu

A bajnoki döntő második felvonását is a házigazda nyerte, jöhet az igazi finálé – Szegeden.

2023.06.04 23:24:10

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Rengeteg gátlás, kishitűség, félelem levetkőzésére alkalmas lehetett ennek az évadnak a második fele Márton Grétáék számára.

2023.06.04 12:22:11

Kézilabda nemzetisport.hu

A Vipers megismételte a Győr bravúrját, és egymás után harmadszor is aranyérmes a Bajnokok Ligájában.

2023.06.04 12:03:09

Kézilabda nemzetisport.hu

Remekül kezdett a magyar csapat, Toft zseniálisan védett, és bár a végén izgulni kellett, megérdemelt a harmadik hely.

2023.06.03 22:40:01

Kézilabda nemzetisport.hu

Nincs olyan regény, amely drámaibb, fordulatosabb, meghatóbb lenne, mint egy ferencvárosi BL-győzelemmel záruló évad leírása.