I. M. 2020.06.25 15:38 Frissítve: 2020.06.25 17:27

Női kézi: a Győrből távozó Bódi Budaörsre igazolt – hivatalos

A Győri Audi ETO KC-tól távozó Bódi Bernadett az NB I/B-s Budaörs női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását – közölte hivatalos honlapján a klub. A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes jobbszélső hároméves szerződést kötött új alakulatával.

A Győrből távozó Bódi Bernadett Budaörsön folytatja (Fotó: Török Attila, archív)

 

Bódi Bernadett Szegeden kezdett el kézilabdázni, Győrbe Orosházáról igazolta át az akkori klubvezetőség. Első meccsét 2002. április 28-án játszotta a felnőttcsapatban a Hódmezővásárhely ellen, és két gólt is szerzett. 2007-ben szerződött Dániába a Randers csapatához, onnan Békéscsabán, Siófokon és a Dunaújváros csapatán át vezetett az útja vissza Győrbe 2013 nyarán. A rutinos jobbszélső 13 idényen keresztül viselte a Győri ETO mezét. Ez idő alatt egyaránt hétszer nyert magyar bajnokságot és Magyar Kupát a csapattal, valamint négyszeres Bajnokok Ligája-győztes. Érdekesség, hogy ha megrendezik a 2019–2020-as évad női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, és azt meg is nyeri a Győri Audi ETO KC, akkor Bódi Bernadett is aranyérmes lesz, hiszen a négyes döntőig vezető meccseken játszott.

„Győrben a sportág legmagasabb céljaiért küzdhettem, hálás vagyok mind a két felejthetetlen korszakért, amit az ETO-ban tölthettem. Sok ingázással töltött év után szerettem volna közelebb lenni a családomhoz, úgy, hogy az általam szenvedélyesen szeretett kézilabdát sem kell feladnom. Hosszú távú, mind a két fél számára kedvező megállapodást kötöttünk a budaörsi vezetőkkel, akik a pályán és a pályán kívüli céljaimban egyaránt támogatnak. Ameddig bírni fogom, mindenképpen szeretnék kézilabdázni. Hornyák Ágival, Pálos-Bognár Barbarával, Hajduch Csengével és Szabadfi Ágnessel is játszottam már együtt korábban, izgatottan várom a közös felkészülést és a bemutatkozást budaörsi színekben. Különösebb győzködésre nem volt szükségem, jó hangulatú, barátságos közösségbe kerültem. A karrierem során többször is játszottam már a BVUSS-ben, nagyon szeretem a csarnokot, minden körülmény adott a zavartalan munkavégzéshez. Cél az NB I-be feljutás, aminek meg kell valósulnia idén. Azon leszek, hogy a tudásom legjavával segítsem a klubot. Tempó Budaörs!” – mondta új csapata hivatalos honlapjának Bódi Bernadett.

A 34 éves kézilabdázó győri pályafutása alatt 467 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken a találkozókon 863 gólt dobott, ami 1.85-ös meccsenkénti gólátlagot jelent.

2021.12.01 23:00:54

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Azóta tudom, hogy női kézilabdában verseny közben lakodalmat ülni, temetni, ítéletet hozni és hirdetni a könnyelműségnél is több. Ostobaság. Mert az eddigi tizenhárom vb, amelyen jártam, mindegyike a hullámvasutat idézte, legfeljebb a pálya vonalvezetése, a magasságok, a mélységek voltak mások.

2021.12.01 22:48:16

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Esetük a mentális felkészülés fontosságát igazolja.

2021.12.01 20:07:01

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Ellepte a hó a várost, de a magyar csapat bent a csarnokban csúszott el: négy góllal nyert az Aalborg.

2021.11.28 15:00:09

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Golovin Vlagyimir válogatottja egy góllal kapott ki az olimpiai bajnok ellen, Párizsban.