Női kézi: a Győr megerősítette Lekicsék távozását

Vágólapra másolva!
2013.01.26. 10:26
A Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján megerősítette a Nemzeti Sport korábbi információit: Kovacsics Anikó szerződést hosszabbít (2+1 év), a szerb Andrea Lekics és a montenegrói Jovanka Radicsevics viszont nyáron távozik, a francia Raphaelle Tervel pedig később hozza meg végleges döntését a folytatásról.

„A további tárgyalások alatt is megmutatkoztak a játékosaink kiemelkedő emberi és sportemberi erényei. Az együttműködéseink során tökéletesen működött a kapcsolat a lányok és a klub között, így mindannyian pozitív hozzáállással és profi szemléletmóddal indultunk az egyeztetésekkel. A döntéseknél végül ahol a klub csapatépítési és sportszakmai szempontjai találkoztak a játékosok saját pályafutásával kapcsolatos terveivel, ott minden esetben meg tudtunk állapodni. Nagyon örülünk a maradóknak, és fáj a szívünk a távozókért, de messzemenőleg tiszteletben tartjuk, hogy saját érdekeiket képviselték" – idézi a gyorietokc.hu Kelecsényi Ernőt, a klub elnökét. A honlapnak a játékosok is nyilatkozta.

„A csapatot, edzőket, körülményeket tekintve mindenképpen úgy gondoltam, hogy ha van rá lehetőségem, akkor Győrben maradok. A munka színvonala, amit itt végzünk, kiemelkedő, és ez számomra fontos szempont, hiszen a saját egyéni fejlődésemre, képzésemre is kiváló lehetőségeim vannak. Összességében úgy érzem, hogy a legjobb helyen vagyok!" – mondta a kettő plusz egyéves új szerződést aláíró fiatal irányító, Kovacsics Anikó.

A francia védőspecialista Raphaelle Tervel az ETO leguniverzálisabb játékosa, szinte csak kapusposzton nem került még bevetésre.

„Az én profi játékos pályafutásomban mindenképpen Győr az utolsó állomás. Döntésemmel még várok, de ha a játék mellett döntök, az biztosan az ETO-nál lesz" – fogalmazott a játékos.

A szerb irányító-átlövő Andrea Lekics számára nagyon nehéz volt a döntés, de távozik.

„Hosszú heteken-hónapokon át hezitáltam, mielőtt elhatároztam magam. A legnehezebb az volt, hogy a Győr tényleg minden szempontból – szakmailag, a körülményeket tekintve is – kiemelkedő klub, és a város, az emberek is pillanatok alatt befogadtak. Azonban az ETO csapatszerkezetében nem tudok a saját posztomon játszani. De a szezon vége még messze van, és a hátralévő hónapokban minden erőmmel azon leszek, hogy a közös álmunk valóra váljon. Ez a legkevesebb, amit a szurkolóink is megérdemelnek" – emelte ki a világklasszis kézilabdázó.

Jovanka Radicsevicset is arról beszélt, nem volt könnyű döntenie, mert a szívéhez nőtt a csapat, de végül az ész érvekre hallgatott, ugyanakkor a nyári távozás ellenére ebben a szezonban még mindent megtesz azért, hogy örömet szerezzen a győri közönségnek.

„Az elmúlt hónapokban annyi minden történt velem, hogy ezt nagyon nehéz feldolgozni. Az elmúlt másfél évben a klub, a játékostársaim, edzőim és a közönség annyira a szívemhez nőttek, hogy azt hiszem, életem legnehezebb döntését kellett meghoznom: a szívemet kellett szembeállítanom az észérvekkel. Mindannyiunknak véges a pályafutása, és abból a lehető legtöbbet kell kihoznunk. Biztosíthatok azonban mindenkit, hogy továbbra is oroszlánként fogok küzdeni a meccseken, hiszen nemcsak magamnak szeretnék BL-t nyerni, hanem az ETO-nak, és ennek a csodálatos közönségnek is" – mondta a balkezes szélső.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik