Női junior kézi Eb: hibátlanul zárta csoportját a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 19:55
null
Kácsor Gréta hét gólt szerzett a spanyolok ellen (Fotó: Koncz György)
Montenegró és Ausztria után a harmadik mérkőzést is megnyerte a magyar női junior kézilabda-válogatott, amely a C-csoportban 33–23-ra megverte Spanyolországot.

 

Lendületesen kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, Kácsor Gréta pillanatok alatt hármat lőtt (4–1), a 11. percben, 7–2-nél pedig már a spanyolok edzője, Imanol Alvarez Arruti is úgy érezte, időt kell kérnie, mert csak így állítható meg a nagy rohanás.

A pihenő jót is tett övéinek, Paula Arcos Poveda sorozatban szórta a gólokat, így 10–8-nál Golovin Vlagyimir is kikérte az idejét. Miután rendezte a sorokat, Tóth Nikolett percei következtek, a ferencvárosi játékos az utolsó hét percben öt gólt lőtt, a másik oldalon két hetes is kimaradt, így a félidőben 18–11-es előnyt szerzett a magyar csapat.

A második játékrészt Alba Spugnini két góljával kezdték a spanyolok, de 18–13 volt a legkisebb különbség a folytatásban a felek között. A nyolc-kilenc gólos különbség állandósult, Magyarország végül 33–23-ra győzött, és hibátlan teljesítménnyel a C-csoport élén végzett, így két pontot visz magával a középdöntőbe. Kedden Norvégia, míg szerdán Románia lesz az ellenfél.

NŐI JUNIOR KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, GYŐR
Magyarország–Spanyolország 33–23 (18–11)

MAGYARORSZÁG: Herczeg, Szabó D. (kapusok), Albek 1, Arany 5, Bánfai 2, Kácsor 7, Kellermann 1, Kuczora 1, Pál 3 (3), Schatzl, Simon 3, Stranigg 3, Szilovics, Tóth 5, Vámos 2, Zsiborás. Edző: Golovin Vlagyimir
SPANYOLORSZÁG: Wiggins, Luzuriaga (kapusok), Alvarez, Arcos 8, Bengoetxea 1, Capdevilla, Fernandez, Gil, Loidi 1, Morales 2, Moreno 2 (1), Palomo 1, Santome, Sobrepera 1 (1), Spugnini 6, Vallina 1. Edző: Alvarez Arruti Imanol
Kiállítások: 10, ill. 2
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2
MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir: – Nagyon sokat kellett dolgozni a mérkőzésen. Rengeteg gyors tempóváltásra volt szükség, és örülök neki, hogy megvalósították a lányok. A következő két meccs még nehezebb lesz, éppen ezért boldog vagyok, hogy meccsről meccsre egyre magabiztosabbak és jobbak vagyunk, de a védekezésünkön még mindig van mit csiszolni. Számítanunk kell rá, hogy jóval futósabb csapatokkal találkozunk majd, amelyek magasabb színvonalon űzik a kézilabdát, mint az eddigi ellenfeleink a mostani csoportunkban. Holnap igyekszünk felkészülni a következő összecsapásokra. Először kondizunk, de utána elemzünk és taktikázunk.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Montenegró–Ausztria 18–23
(8–14)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG 3 3 99–72 +27 6
2. Spanyolország 3 1 1 1 77–76 +1 3
3. Ausztria 3 1 2 76–90 –14 2
4. Montenegró 3 1 2 57–71 –14 1

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT MECCSEI A KÖZÉPDÖNTŐBEN
Július 16. (kedd), 18.30: Magyarország–Norvégia
Július 17. (szerda), 18.30: Magyarország–Románia

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: HERCZEG Lili (Mosonmagyaróvári KC), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Mosonmagyaróvári KC)
Beállók: SIMON Armilla (Érd), ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik