Kézilabda: „Musztafa diktatórikus rendszert hozott létre, amely a félelemre épül”

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 14:12
null
Hasszan Musztafa 21 éve az IHF elnöke (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetségtől (IHF) távozó Javier Moure Fernández egy interjúban tálalt ki Hasszan Musztafa elnök kegyetlen módszereiről. Az egyiptomi sportvezető szerinte rettegésben tartja a szövetségben dolgozókat.

 

A múlt héten távozott az IHF-től Ramón Gallego, a játékvezetői bizottság elnöke ezzel tüntetve Hasszan Musztafa elnök ellen. Nem sokkal később az ötfős, játékszabályokkal foglalkozó bizottság egy másik tagja, Tono Houlin jelentette be a távozását. Őket követi most két újabb szakember, Javier Moure Fernández és Francois García hagyta el a csoportot. Előbbi markáns véleményt fogalmazott meg Musztafáról.

„Huszonegy éves elnöksége alatt diktatórikus rendszert hozott létre, amely a félelemre és az ellenkező vélemények büntetésére épül. Ezt sokan tudják a szervezeten belül és kívül is. Úgy gondolja, hogy minden eltérő munkamódszerre vonatkozó javaslat az elégedetlenség bizonyítéka. Ha valamivel nem ért egyet, akkor nem adja meg a tiszteletet, az érintettek pedig nagy valószínűséggel megtorlásban részesülnek” – nyilatkozta a svéd HandballSkanalen portálnak Javier Moure Fernández.

A szakember arról is beszélt, hogy szerinte az IHF-nek új vezetőre van szüksége, aki kellő tapasztalattal rendelkezik, és modernizálja a szervezet felépítését. A szövetségnél tapasztalható negatív légkörről is szót ejtet.

„Nem szeretnék mások nevében beszélni, de az általános vélemény negatív az elnökkel szemben. Mindenki ismeri és elszenvedi a módszereit, amelyeket vagy azért fogadnak el, mert féltik az állásukat, vagy azért, hogy elkerüljék a büntetést. Azokon a rendezvényeken, ahol Hasszan Musztafa jelen van, a feszültség és a félelem állandó, ami nem jó légkör a munkavégzéshez" – folytatta Javier Moure Fernández.

Ahogyan korábban megírtuk, az elsőként távozó Gallegót felháborította Musztafa azon állítása, mely szerint a skandináv játékvezetők kedveznek más skandináv csapatoknak a világversenyeken, ami miatt az elnök felvetette, hogy senki sem vezethet meccset a régiójában lévő országoknak.

„A játékvezetők szakmaiságával kapcsolatban semmilyen kétséget nem engedhetünk meg magunknak. Nekik mindig függetlennek kell lenniük, és sohasem befolyásolhatják őket a csapatok vagy a szövetségek kritikái" – mondta el Fernández.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik