Férfi kézilabda: hosszabbított Nikola Karabaticcsal a PSG

Vágólapra másolva!
2023.02.04. 10:02
null
Nikola Karabatic 2015 óta erősíti jelenlegi klubját (Fotó: Getty Images)
Nikola Karabatic újabb egy évre kötelezte el magát a francia Paris Saint-Germain kézilabdacsapatánál. A háromszoros olimpiai bajnok irányító 2024 nyaráig erősíti a párizsiak keretét – olvasható a klub honlapján.

 

Nikola Karabatic 2015 júliusában csatlakozott a Paris Saint-Germainhez, azóta 7 alkalommal megnyerte a francia bajnokságot és háromszoros Bajnokok Ligája-győztesnek is mondhatja magát. Ő a Starligue történetének legeredményesebb játékosa, a PSG-ben 279 mérkőzést játszott és 1009 gólt szerzett.

Minden lehetséges trófeát megnyert a francia válogatottal, 2021 augusztusában pedig történelmet írt azzal, hogy harmadszor is olimpiai bajnok lett.

Karabaticot a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) háromszor (2007, 2014, 2016) is a világ legjobb játékosának választotta. A sportág történetében csak ő és korábbi csapattársa, a dán Mikkel Hansen ért el ilyen teljesítményt.

„Nikola a világ kézilabdázásának igazi ikonja, aki szenvedélyével és profizmusával határokon és generációkon átívelően fémjelezte a sportágat. Nagyon büszke vagyok arra, hogy kilencedik idényét is a piros-kék mezben fogja játszani, miközben tovább építjük a világ vezető sportklubját” – nyilatkozta a PSG honlapjának Nasszer al-Kelaifi, a klub elnök-vezérigazgatója.

„Az én vágyam és a klub vágya mindig is az volt, hogy hosszabbítsunk. Az évek során bizonyítottuk, hogy a Paris Saint-Germain a világ egyik vezető kézilabdaklubja. Nagyon boldog vagyok, hogy 2024-ig ebben a csapatban játszhatok. Továbbra is a legjobbamat fogom nyújtani a csapattársaimért és a szurkolókért” – mondta Karabatic.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik