Kézi: Nem akartam Miklerre ráugrani, kell még a válogatottba – Ligetvári a kihagyott kínairól

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.03.31. 08:51
Mint ismert, a Telekom Veszprém 38–33-ra legyőzte az OTP Bank-Pick Szegedet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának visszavágóján, így simán, kettős győzelemmel továbbjutott a legjobb nyolc közé. A találkozó után a veszprémi Ligetvári Patrikkal és Sipos Adriánnal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Sipos Adrián elárulta: a felkészülés során nem foglalkoztak azzal, mekkora előnyről várják a visszavágót.

„Szerettünk volna mindenképp jó meccset játszani, és főleg nyerni. Hazai pályán, a saját közönségünk előtt, úgy érzem, az a normális, hogy megtiszteljük őket egy győzelemmel, és minden meccset meg akarunk nyerni, ezen nem változtat, hogy mekkora az előnyünk.”

A védő gólt is szerzett a meccsen: videónkban elmondja, őt annyira nem érdekli, hogy betalál-e, viszont a gyerekeit annál inkább, ezért tud nagyon örülni a saját góljának. Szóba kerül az is, hogy ez volt az utolsó előtti BL-meccse a Veszprém Arénában, ami a találkozó közben is eszébe jutott, meghatódott, amikor körbe nézett, nagyon sajnálja, hogy el kell hagynia a nyáron a klubot, de már a jövője is körvonalazódik.

Ligetvári Patrik szerint sem számított a találkozó előtt, hogy 13 gól az előnyük.

„Azt beszéltük a csapattársakkal, úgy kell hozzáállni a meccshez, mintha a Szeged egygólos előnyben lenne, és tényleg nagyon oda kell magunkat tennünk, hiszen a jövőre nézve ez a meccs nagy segítség lehet számunkra. Ha úgy megyünk bele, fejlődhetünk annyit, amit tudunk kamatoztatni esetleg a Kielce ellen a következő körben.”

Ligetvári majdnem gólt szerzett kínai figurából – videónkban elmondja, hogy azért maradt ki, mert ellenfele, ugyanakkor válogatott csapattársa, Mikler Roland testi épségét féltette.

BÁNHIDI: EGYÜTT KELL MARADNUNK, NEM ESHET SZÉT AZ ÖLTÖZŐ

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHATNAK BŐVEBBEN!

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
RÁJÁTSZÁS A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
TELEKOM VESZPRÉM–OTP BANK-PICK SZEGED 38–33 (17–16)
Veszprém, Veszprém Aréna, 5210 néző. Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
TELEKOM VESZPRÉM:
CUPARA – GASPER MARGUC 7 (4), Remili 1, EL-DERA 4, Pesmalbek 2, LAUGE 9, STRLEK 5. Csere: CORRALES (kapus), Ligetvári 2, A. Nilsson 2, Sipos 1, Ilic Z. 3, Elísson, Vajlupau 2, Lukács P. Edző: Momir Ilics
SZEGED:
MIKLER – B. RADIVOJEVICS 6 (1), GARCIANDÍA 10, Gaber, Bánhidi 3, Bodó 3, Martins 4. Csere: Alilovic (kapus), Frimmel 1, Rosta M. 1, Szita 2, Bombac, Mackovsek, Blonz 1, Tönnesen 2. Edző: Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–2. 12. p.: 9–6. 15. p.: 12–8. 19. p.: 13–12. 25. p.: 15–14. 32. p.: 17–17. 37. p.: 18–20. 39. p.: 22–20. 47. p.: 29–23. 50. p.: 33–27. 58. p.: 37–32
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1
Továbbjutott: a Telekom Veszprém, kettős győzelemmel, 74–56-os összesítéssel

MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Két kitűnő meccs áll mögöttünk. Remekül játszottunk ezúttal is. A második félidő elején a Szeged átvette a vezetést, két góllal ellépett, de jól reagáltunk, és fordítani tudtunk. Még sok feladatunk van, ezekre készülünk.
Juan Carlos Pastor: – Bizonyítani akartunk az első mérkőzést követően, sikerült is fejlődnünk, de a Veszprém megérdemelten nyert. Sok labdát veszítettünk el, és könnyű gólokat kaptunk. Igyekeztünk néhány új dolgot gyakorolni, ezeket szeretnénk a jövőben is alkalmazni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik