Kézi BL: Lehet Kiro a gólkirály, ha enyém a BL-trófea - Ilics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 21:09
Momir Ilics, az MKB-MVM Veszprém balátlövője 101 találatával a Bajnokok Ligája-menetelés egyik kulcsszereplőjének bizonyult, a szerb válogatott klasszis az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapjának beszélt egykori klubjáról, kölni négyes döntőbeli ellenfeléről, a THW Kielről, illetve a győzelem titkáról.

Ilics szerint az előző négyes döntőben a meccshiány okozta a Veszprém vesztét, a sűrű májusi beosztás miatt most nem kell emiatt aggódnia a szerb légiósnak.

„A tavalyi négyes döntő előtti húsz napban nem játszottunk meccset, mikor Kölnben pályára léptünk, nem volt meg a negyeddöntőben látott lendület. Nem úgy ért véget a BL-szezon, ahogy szerettük volna, nem tudtuk az igazi arcunkat mutatni – idézi Ilicset az EHF honlapja. – A Kiel tavaly az utolsó meccsig küzdött a Bundesliga bajnoki címéért, de bármennyire is furcsán hangzik, ez segített a kulcsfontosságú pillanatokban, az utolsó dobásnál, vagy annál a blokknál, amivel megnyerheti a meccset.”

A Kiel kerete rendkívül erős, minden játékos tökéletesen illeszkedik Alfred Gíslason edző rendszerébe.

„Két éve hagytam el a Kielt, de azóta is követem a csapat teljesítményét. Számos új játékost épített be a már bevált rendszerbe, mindenki illik a játékba. Az elmúlt hónapokban sérülésekkel bajlódott, de amilyen erős a kerete, nem lehet alábecsülni egyik kézilabdázót sem – folytatta Ilics. – Domagoj Duvnjak kiváló formában van, inkább balátlövőként szerepelt, de egy ilyen kaliberű játékosnál mindegy, hová állítod, mindig veszélyes lesz. Mindenki kiválóan illeszkedik a szisztémába, Gíslason mester rendszerében mindegyik játékosnak a maximumot kell nyújtania. Hatvan perc csúcskézilabda, de néha ez sem elég neki. Ellenfélként számíthatsz rá, hogy minden játékosa remek formában, magabiztosan és motiváltan lép pályára.”

A Veszprém legfontosabb feladata a Kiel védelmének feltörése lesz, Ilics szerint törekedni kell az egyszerű játékra.

„A felkészülésünk nagy része arra fókuszált, hogy miként törjük fel a Kiel védelmét – a hatos falat és a három kettő egyes felállást is – ez a győzelem kulcsa. Alkalmazkodunk a játékukhoz, de érdemes alapozni a saját kipróbált védelmünkre. A hatos falnak sok győzelmet köszönhetünk, tudjuk, miként kell tökéletesen játszani. A Kiel játékának megértése nem nehéz, az egyszerűség áll a sikere hátterében, nekünk is ilyen szimplán kell játszanunk” – vélekedett Ilics.

Ilics válogatottbeli csapattársával, Marko Vujinnal is szembenézhet Kölnben.

„Vujinnal a szerb válogatottban találkoztam az Eb-selejtezők során. Nehéz volt, együtt töltöttünk egy kis időt, de nem beszéltünk a négyes döntőről, jobb is, ha így marad. A meccs után lesz időnk csevegni és szórakozni, most előreszegett fejjel a feladatunkra koncentrálunk.”

A 2014–2015-ös BL-kiírás legtöbb gólját eddig a PSG-vel hosszabbító Mikkel Hansen szerezte (103), de Momir Ilics (101) és Kiril Lazarov (99), a Barcelona jobbátlövője is megelőzheti a dánt a négyes döntőben. Ilics frappánsan csak ennyit fűzött a balkáni párbajhoz: „Remélem, Kiro lesz a gólkirály, miközben én örömmel emelem magasba a BL-trófeát”.

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ (Köln, május 31.)
THW Kiel/MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona/Vive Tauron Kielce18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: Din, Dinu (románok)
A 3. HELYÉRT
THW Kiel/MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona/Vive Tauron Kielce15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: M. Johansson, Kliko (svédek)
ELŐDÖNTŐ (Köln, május 30.)
Barcelona (spanyol)–Vive Tauron Kielce (lengyel)
15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: Licis, Stolarovs (lettek)
THW Kiel (német)–MKB-MVM VESZPRÉM18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: G. Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
A legfrissebb híreket itt találja a férfi kézilabda Bajnokok Ligájáról!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik