Férfi kézi: súlyosan megsérült a Kiel sztárja, a final fourban sem játszhat

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.06.05. 19:24
null
Sander Sagosen súlyosan megsérült (Fotó: AFP – archív)
Súlyos bokasérülést szenvedett Sander Sagosen, a THW Kiel norvég kézilabdázója – számolt be róla a német klub a hivatalos honlapján. A 26 éves klasszisra minimum féléves kihagyás vár, így a Bajnokok Ligája mostani idényének négyes döntőjében sem léphet pályára, és elképzelhető, hogy a jövő januári világbajnokságra sem épül fel.

 

A norvég sztár a Hamburg elleni vasárnapi német bajnoki mérkőzés (29–22) elején sérült meg. A német klub közleménye azt írja, Sagosennek eltört a bokája és elszakadt a bokaszalagja, ezért – Frank Pries csapatorvos előrejelzése szerint – hat-nyolc hónap kihagyás vár rá. A játékos lábát begipszelték.


A Kiel nemrégiben Hendrik Pekelert is hosszú időre elveszítette, a német beállónak az Achilles-ina szakadt el, az ő pótlására a tavaly visszavonult Bjarte Myrholt reaktiválták az idény hajrájára.

A német bajnokságban második helyen álló Kiel a Bajnokok Ligája június 18–19-i négyes döntőjének elődöntőjében a Barcelonával mérkőzik majd meg. A másik ágon a Telekom Veszprém és a Kielce csap össze a fináléba kerülésért.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik