Férfi kézi NB I: Laugét nem érdekli a gólkirályi cím

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 09:08
null
A Telekom Veszprém világ- és Európa-bajnok dán játékosát, Rasmus Laugét (25) csak a bajnoki cím és a BL-győzelem motiválja, a gólkirályi cím megszerzése nem (Fotó: Kovács Péter)
A Telekom Veszprém a legutóbbi Bajnokok Ligája-fordulóban kemény csatában győzte le a román Dinamo Bucuresti-et, a meccsen öt gólt szerzett a jövő nyáron távozó csapatkapitány, Rasmus Lauge, aki nagyszerűen kezdte utolsó veszprémi idényét.

 

A világ- és Európa-bajnok dán válogatott kézilabdázó, Rasmus Lauge csapata első tíz idei mérkőzésén 41 találatot szerzett – mondhatni, az együttes élére állt. A kiváló balátlövő 2019 óta erősíti az Építők csapatát, nagy reményekkel érkezett, azonban sokáig sérülés is hátráltatta, de idén még bizonyíthat.

A játékos a román Dinamo Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, amelyen csak nagyon nehezen állt össze a Telekom Veszprém védelme, azonban 33–30-ra sikerült nyernie a bakonyi gárdának.

„Pont olyan nehéz volt ez a meccs, mint amilyenre számítottunk, sőt talán kicsit nehezebb is – mondta a meccs után Rasmus Lauge. – A bukaresti rendkívül jó csapat, tele minőségi játékossal. Ráadásul kicsit más kézilabdát is játszottak a vendégek, mint amire készültünk. Mindemellett a nagyszerű kapusteljesítményük is hozzájárult a küszködésünkhöz, és hogy sokszor tiszta helyzetekből sem találtunk be. Az első félidőben a védekezésünk sem volt elég jó, míg a másodikban sokkal gyorsabban játszottunk és a kapuban Rodri is feljavult” – osztotta meg velünk első benyomásait a játékos, aki arra is kitért, hogy mire szerették volna helyezni a hangsúlyt a találkozót megelőzően.

„A kulcs az lett volna, hogy gyors lerohanásokból szerezzünk gólokat, de az első félidőben egyszer sem adódott rá lehetőségünk, mert a bukarestiek betaláltak, hetest kaptak, vagy egyszerűen csak lelassították a játékunkat. Nemigen találtuk a megoldást, hogyan tudnánk felgyorsítani, ritmust váltani. A második félidő már kicsivel jobb volt, sok gólt lőttünk, és a védelmünk is jobb lett” – mondta.

A Paris-Saint Germain elleni első BL-mérkőzésen Lauge tizenegy góllal csapata legeredményesebb játékosa volt, míg a románoknak ötöt lőtt szerdán. Ezzel Veszprémben a sorozat legjobb góllövőjének mondhatja magát, míg a Bajnokok Ligájában hármas holtversenyben a harmadik. E tekintetben meglehetősen visszafogott a klasszis.

„Őszintén? Abszolút nem érdekel a gólkirályi cím. A legkevésbé sem izgat a dolog” – fogalmazott szűkszavúan a 31 éves csapatkapitány, aki idén utolsó évét tölti a magyar klubnál, nyártól pedig hazájában, a Silkeborg együttesében folytatja pályafutását, így ez az utolsó lehetősége, hogy magyar bajnoki címet szerezzen a Veszprémmel. Sőt, ha lehet ilyet mondani, reálisan ez lehet karrierje utolsó esélye a Bajnokok Ligája-győzelemre, ami a motiváltságán is meglátszik.

„Természetesen az a célom, hogy ebben az idényben mindent megnyerjek. A Bajnokok Ligáját is” – nyilatkozta, s zárásként hozzátette, ha hisznek benne, minden lehetséges.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik